Αλμυρός: Σε εκδήλωση για την ισότητα η Ζ. Μακρή

Μαζί με τα κορίτσια των 15μελών συμβουλίων σχολείων του Αλμυρού

H Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή συμμετείχε στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αλμυρού και της Προέδρου της ΔΕΠΙΣ, Αρετής Μπέη με θέμα «Γυναίκες στα βήματα του Εκλέγειν και του Εκλέγεσθαι», με τη συμμετοχή κοριτσιών εκλεγμένων στα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολείων τους και εκλεγμένων γυναικών στην τοπική και κεντρική διοίκηση. 

Η κ. Μακρή, η οποία διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, απάντησε στις καίριες ερωτήσεις των μαθητριών και άκουσε, με μεγάλο ενδιαφέρον, τα κορίτσια να αποτυπώνουν το όραμα της γενιάς τους για την παρουσία των γυναικών στην πολιτική και την ενασχόληση των νέων με τα κοινά, που οδηγεί, συνειδητά και σταθερά, στο να αποκτήσει δύναμη η ενεργοποίηση των νέων γυναικών και ανδρών και να ακουστεί το μήνυμα της κοινωνίας των ενεργών δημοκρατικών πολιτών απαλλαγμένο από έμφυλες ανισότητες.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε. κοινή παραδοχή ήταν ότι έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές θετικές αλλαγές και η θέση των γυναικών έχει βελτιωθεί, ωστόσο η αριθμητική παρουσία τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως και στην πολιτική σκηνή, παραμένει μικρή και ο δρόμος είναι μακρύς, για να ξεπεραστούν κοινωνικές ιδεοληψίες και στερεότυπα.

Η κα Μακρή συνεχάρη την ΔΕΠΙΣ για την επίκαιρη δράση και τα κορίτσια των δεκαπενταμελών συμβουλίων για την παρουσία, τις εμπεριστατωμένες απόψεις και το παράδειγμα που δίνουν σε κάθε κορίτσι της ηλικίας τους αλλά και σε κάθε γυναίκα κάθε ηλικίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος