Αλλάζει η εικόνα της παραλιακής ζώνης του λιμανιού στη Σκόπελο

Τα εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Σκόπελο, αλλά και αυτά που αναμένεται να ξεκινήσουν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη με τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Περίσση, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Συζητήθηκε η πορεία των εργασιών στα εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως, η «Ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000, το έργο δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το έργο κατασκευής αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ, η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Κλήματος Σκοπέλου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκαν προ ολίγων μηνών οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της υφιστάμενης οδού Ελαιοτριβείο Αντωνίου-Κεραμωτό-Μαρκ-Χονδρογιώργη-Περιβολιού, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Ακολούθως έγινε συζήτηση για τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο νησί της Σκοπέλου όπως είναι η αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Σκοπέλου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού –δίκτυο αποχέτευσης στο Λουτράκι και αντικατάσταση τσιμεντοσωλήνων στο Κλήμα- προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ, νέο κτίριο για τη στέγαση Δημοτικής Βιβλιοθήκης προϋπολογισμού 152.520 ευρώ, η κατασκευή περιπατητικών διαδρομών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, η ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Γλώσσας Σκοπέλου προϋπολογισμού 480.000 ευρώ και η ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης κτιρίου Δημαρχείου Σκοπέλου προϋπολογισμού 490.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε τις υποδομές πρόσβασης στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, από το ελαιοτριβείο Αντωνίου μέχρι την παραλία Περιβολιού, αλλάζουμε την εικόνα της παραλιακής ζώνης του λιμανιού της Σκοπέλου, κατασκευάζουμε νέα πεζοδρόμια, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και την ΕΕΛ Γλώσσας, κατασκευάζουμε νέο δίκτυο ύδρευσης στη Στάφυλο, μελετάμε την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Νέου Κλήματος. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε και με Προγραμματικές Συμβάσεις που υπογράφουμε με το Δήμο Σκοπέλου προχωράμε στην υλοποίηση περιβαλλοντικών και αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από τα προγράμματα Φιλόδημος και Τρίτσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος