Αλλαγή προέδρου στην Τ.Κ. Αγριάς – Έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βόλου

Η εξέλιξη απορρέει από απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον τρόπο εκλογής προέδρων στις Τ.Κ.

Νέος πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Αγριάς του Δήμου Βόλου εκλέχθηκε χθες, ο κ. Απόστολος Κοντός από την παράταξη “Βόλος-Έξυπνη Πόλη” με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα, καθώς από το ΣτΕ κρίθηκε αντισυνταγματική η απόφαση της Κυβέρνησης , να εξασφαλίζει ο εκλεγμένος δήμαρχος την προεδρία στα τοπικά συμβούλια, ακόμα και χωρίς την πλειοψηφία του 50+1.

Έτσι, για τους επόμενους πέντε μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά τις εκλογές που έγιναν χθες, ο κ. Κοντός παίρνει τη θέση του κ. Ηλία Ντινέζου.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βόλου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Στην Ελλάδα που έχει χαρακτηριστεί και η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας το είδαμε και αυτό. Μετά από δικαστικές προσφυγές κατά του τρόπου εκλογής προέδρων στα τοπικά συμβούλια, μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2019, είχαμε αλλαγές με απόφαση του ΣτΕ, πέντε μόλις μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας τους!!

Ιδιαίτερη φαιδρή η περίπτωση της Αγριάς όπου ο πρώτος, με συντριπτική πλειοψηφία σύμβουλος, μέχρι τώρα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Ηλίας Ντενέζος, «αντικαταστάθηκε» από τον εκπρόσωπο μιας θλιβερής μειοψηφίας δίνοντας και το στίγμα της κουρελούς την οποία συνθέτουν οι παρατάξεις των κομματικών μειοψηφιών, σε πείσμα κάθε λογικής και αξιοκρατίας.

Ο Ηλίας Ντενέζος παραμένει στη συλλογική συνείδηση των πολιτών της Αγριάς ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, με πλούσιο έργο και μεγάλη προσφορά, που ασφαλώς θα εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο μετά τη σύγκριση με την παρουσία του ανεκδιήγητου τύπου που πήρε το ρόλο του προέδρου μετά από κομματικές συναλλαγές, χωρίς αρχές και αξίες. Ευτυχώς για την Αγριά ο χρόνος των εκλογών δεν είναι μακριά και η δημοκρατική ομαλότητα και η λογική θα επανέλθουν σύντομα.

Σημ. Αλήθεια οι τρεις σύμβουλοι που με την ψήφο τους συνέπραξαν σε αυτό το ανοσιούργημα πήραν την σύμφωνη γνώμη των συμπολιτών τους που τους εξέλεξαν ή απλώς έσπευσαν άβουλοι να υποταχτούν σε μια κομματική εντολή;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος