Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

Μήνυμα – κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν μαζί, έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, τον αγώνα για ανατροπή των συσχετισμών που προέκυψαν από την προηγούμενη κάλπη, έστειλε από τη Νέα Ιωνία του Βόλου, όπου περιόδευσε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

Ο κ. Τσίπρας, αφού περπάτησε στην αγορά της πόλης, συνομιλώντας με καταστηματάρχες και πολίτες που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της ΕΠΟΝ, στο ύψος της γέφυρας που συνδέει τον Βόλο με τη Νέα Ιωνία. 

Στην σύντομη ομιλία του, διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης και ήρθε για να μείνει – όπως είπε – δίπλα στον λαό, δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους μη προνομιούχους και να παλεύει για τα συμφέροντά τους.

Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

“Δεν είναι μια φωτοβολίδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ακριβώς γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των απλών, καθημερινών ανθρώπων, του λαϊκού κόσμου, της Νέας Ιωνίας του Βόλου και κάθε λαϊκής γειτονιάς της πατρίδας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα – συμπλήρωμα της Δεξιάς όπως το ΚΙΝ.ΑΛ., ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας” τόνισε χαρακτηριστικά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, δήλωσε πως ήταν πράγματι πολύ αρνητικό, ωστόσο, όπως είπε: “ξέρουμε από την ίδια την ιστορία μας, ότι επιτρέπεται  να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και παλέψεις. Ξέρουμε επίσης, ότι χαμένοι είναι μονάχα οι αγώνες που δεν δίνονται. Για αυτό, εμείς αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε με ορμή, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο ώστε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς που εκφράστηκαν στην προηγούμενη κάλπη. Όχι για το κομματικό μας στενό συμφέρον, αλλά γιατί αν επαναληφθούν θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη, πρώτα από όλα για την κοινωνία, αλλά και για την ίδια την Δημοκρατία”.

Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την βεβαιότητά του ότι το σχέδιο της ΝΔ δεν είναι απλά να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλα να είναι παντοδύναμη για να κάνουν συνταγματική αναθεώρηση με 180 βουλευτές και να συνεχίσουν έτσι, ένα σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας που το κρύβουν, αλλά σιγά σιγά φανερωνεται.

Με την ενισχυμένη αναλογική κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ, αλλά δεν θα πάει και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ψήφος που αντικειμενικά βουλεύει και ενισχύει τη ΝΔ” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, παρά τις όποιες διαφωνίες τους και επιφυλάξεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν σε αυτή την κάλπη, “την μόνη εναλλακτική δύναμη απέναντι στα σχέδια κοινωνικής λεηλασίας της ΝΔ” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που ψήφισε ως κυβέρνηση επανέλαβε την διαπίστωση πως “εγκλωβίστηκαν σε ένα όραμα πολλών δεκαετιών για την Αριστερά, να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα και να υπάρχει δικαιοσύνη ακόμα και στην ψήφο”

Σχετικά με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, το χαρακτήρισε “απάτη”, καθώς, όπως ειπε, λέει πολλά πράγματα που δεν σχεδιάζει να κάνει και δεν λέει πράγματα που σχεδιάζει να κάνει.

Αλ. Τσίπρας από τον Βόλο: ” Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας”

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσαν πριν δύο μήνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν εντάξει ούτε μία από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να τις εντάξουν. Διότι τον δημοσιονομικό χώρο τον καλύπτουν με τις επιδοτήσεις που δίνουν στοχευμένα ώστε τα καρτέλ να κρατούν υψηλά τις τιμές της ενέργειας, της διύλισης, καθώς και τις τιμές στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία δήλωσε οτι “Οι μάσκες έπεσαν, φανερώθηκε το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη για την υγεία. Το φανέρωσε ο κ. Πνευματικός, ο οποίος δεν είπε τίποτε περισσότερο, στην ουσία, από αυτό που μας είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020. Μας είπε “θα ανατριχιάσετε με το πρόγραμμα που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε στην υγεία”. Τί ήταν το πρόγραμμα αυτό; Ιδιωτικοποιήσεις Νοσοκομείων. Να μετατρέψει ήθελε, πιλοτικά, τρία μεγάλα νοσοκομεία σε ΣΔΙΤ με ιδιώτες, να βάλει μάνατζερς και να κόψει τις δαπάνες. Δεν το προχώρησε γιατί ήρθε η πανδημία και είδαμε τα αποτελέσματα με την απαξίωση του ΕΣΥ. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της σε όλη την Ευρώπη. Γιατί όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, η στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη ήταν να μην ενισχύει το Εθνική Σύστημα Υγείας, χωρίς να του λείπουν οι οικονομικές δυνατότητες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος