Αλ. Ευσταθίου: Από τέλη Αυγούστου “έπιασε” η Σκιάθος τις αφίξεις του 2019

Με αύξηση περίπου 20% στις αφίξεις τουριστών εκτιμάται ότι θα κλείσει η τουριστική περίοδος του 2022 για το νησί της Σκιάθου σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό, που ήταν το 2019.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο απόλυτος αριθμός αφίξεων του 2019 επετεύχθη από τα τέλη Αυγούστου ήδη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών προερχόταν από Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία, οι οποίοι φρόντισαν να κάνουν πολύ νωρίς τις κρατήσεις τους, με αποτέλεσμα να μείνουν διαθέσιμες περιορισμένες κλίνες για τουρίστες από άλλες χώρες και κυρίως για Έλληνες που μάταια αναζητούσαν δωμάτια στη ΣΚιάθο, ιδιαίτερα τον Αύγουστο.

Ο κ. Ευσταθίου διευκρίνισε ότι  “η αύξηση των αφίξεων δεν συνεπάγεται αυτομάτως και αύξηση κερδών για τους ανθρώπους του τουρισμού, δεδομένου του πολύ αυξημένου φέτος, κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, ως απόρροια των αυξήσεων στην ενέργεια, των μισθών υπαλλήλων και των γενικότερων ανατιμήσεων σε όλα τα είδη. Κατά συνέπεια, το αν η φετινή σεζόν επέφερε κέρδη μεγαλύτερα, ίσα ή λιγότερα από το 2019 είναι κάτι που θα αποδειχθεί στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων, στο τέλος του χρόνου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος