Ακατάλληλο για κατανάλωση το νερό σε χωριά του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας – Διαπιστώθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις σε νιτρικά

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται ο δήμος Αλμυρού Μαγνησίας και η τοπική ΔΕΥΑ, καθώς έγινε γνωστό ότι το νερό στις τοπικές κοινότητες Πέρδικας και Νεράιδας είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση εξαιτίας χημικής επιβάρυνσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στη Νεράιδα καταγράφηκαν αυξημένες τιμές νιτρικών, ενώ στην Πέρδικα διαπιστώθηκαν υπερβάσεις σε νιτρικά, βρωμικά και ολικά τριαλογονομεθάνια. Τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν και από τις ανεξάρτητες δειγματοληψίες που πραγματοποίησε η ίδια η ΔΕΥΑ μέσω πιστοποιημένου συνεργαζόμενου εργαστηρίου.

Όπως επισημαίνεται, κατά τους προηγούμενους μήνες οι μετρήσεις στις δύο περιοχές βρίσκονταν εντός των προβλεπόμενων ορίων της νομοθεσίας. Ωστόσο, οι τελευταίοι έλεγχοι ανέδειξαν υπερβάσεις σε κρίσιμες παραμέτρους ποιότητας, γεγονός που ενεργοποίησε άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού απαγορεύει προσωρινά τη χρήση του νερού του δικτύου για ανθρώπινη κατανάλωση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ποιότητάς του. Συγκεκριμένα, το νερό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πόση, μαγείρεμα, παρασκευή τροφίμων και ροφημάτων, πλύσιμο τροφίμων ή παρασκευή πάγου.

Η χρήση του επιτρέπεται αποκλειστικά για καθαριότητα και λοιπές οικιακές ανάγκες.

Παράλληλα, η επιχείρηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σειρά παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων η διάθεση εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους, ο καθαρισμός και η απολύμανση δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης, η διενέργεια συνεχών δειγματοληψιών και εργαστηριακών ελέγχων, καθώς και η εφαρμογή όλων των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την αποκατάσταση της καταλληλότητας του νερού.

Η ΔΕΥΑ καλεί τους κατοίκους να τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία και η κατανόηση όλων είναι απαραίτητες έως ότου διασφαλιστεί πλήρως η ποιότητα του πόσιμου νερού στις δύο κοινότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος