Αίτημα για νέα εμβολιαστική γραμμή για άτομα με δυσκολία μετακίνησης

Τη δημιουργία μιας νέας εμβολιαστικής δομής στον αστικό ιστό της πόλη του Βόλου που θα μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με δυσκολία μετακίνησης, ζητούν το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας.

Πρόκειται για Συλλόγους που εκπροσωπούν ανθρώπους με αναπηρίες και ευπαθείς ομάδες, με μεγάλα προβλήματα υγείας και μετακίνησης. Οι διοικήσεις τους θεωρούν τελείως παράλογη την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου AstraZeneca μόνο στη Ζαγορά και στο Βελεστίνο, επισημαίνοντας ότι τα μέλη τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, τόσο στη δική τους κοινωνική και προσωπική υποχρέωση, όσο και στην αναγκαιότητα για εμβολιασμό σε απομακρυσμένα μέρη. Ένας τυφλός ή ένας άνθρωπος σε αμαξίδιο, είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί στις εν λόγω περιοχές ώστε να εμβολιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους βουλευτές της Μαγνησίας να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις, με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα εμβολιαστική δομή στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με δυσκολία μετακίνησης. Επίσης για τους αιμoκαθαιρόμενους, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους, πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, ως άτομα υψηλού κινδύνου, για την πρόσβασή τους σε οποιοδήποτε, ασχέτως ηλικίας, τύπο εμβολίου, προτεινόμενο από τους θεράποντες ιατρούς στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, κρίνεται απαραίτητος ο κατ’ οίκον εμβολιασμός με κινητές μονάδες υγείας. «Είναι δείγμα πολιτισμού η αντίληψη των αναγκών ειδικών ομάδων, αλλά και η συναίσθηση των δυσκολιών, που τα άτομα με αναπηρίες καλούνται να αντιμετωπίσουν, θέλοντας να είναι ίσοι και λειτουργικοί πολίτες της κοινωνίας μας», επισημαίνουν οι διοικήσεις των Συλλόγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος