Αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κεντρική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Με το σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, και τον πρόεδρο της Sky Express, Θεόδωρο Κροκίδα, η νέα αεροπορική γραμμή Βόλος – Ηράκλειο – Βόλος.

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουνίου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 και άφιξη 00:10 στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 και άφιξη 12:15 αντίστοιχα.

Αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κεντρική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου
Ο πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης

Κατά την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε: «Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Κρατικό Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το αεροδρόμιο Βόλου στην συντομογραφία στην ΙΑΤΑ, το οποίο δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο της Μαγνησίας, αλλά το Αεροδρόμιο της  Θεσσαλίας, το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.!

Με χαρά το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Sky Express σήμερα από τον φυσικό χώρο ενός αεροπλάνου και μιας αεροπορικής εταιρείας, παρουσιάζουν τη νέα αεροπορική γραμμή Βόλος – Ηράκλειο – Βόλος. Μία σύνδεση η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών αλλά και συνδέσεων.

Από τον περασμένο χειμώνα και παρά τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στον σχεδιασμό λόγω της πανδημίας της Covid-19, σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε για το θέμα οι αρμόδιοι φορείς με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον τότε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, ξεκινήσαμε να συζητάμε και να σχεδιάζουμε την σύνδεση του αεροδρόμιου μας με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας. Κάποιοι τότε είχαν βρει το όλο εγχείρημα παρακινδυνευμένο.

Αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κεντρική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Κι όμως, όσοι πιστέψαμε στην ορθότητα του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία, γνωρίζαμε από την πρώτη ώρα ότι η νέα αυτή σύνδεση με την Κρήτη είναι απολύτως εφικτή για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Πέραν του προφανές το οποίο αφορά την τουριστική κίνηση και ανταλλαγή τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης.  Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν φοιτητές από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς.

Για εμάς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομο να στηρίξουμε και να ανοίξουμε αυτόν τον εναέριο δίαυλο επικοινωνίας που σίγουρα θα δώσει νέες βάσεις συνεργασίας, τόσο με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουμε.

 Παρουσίαση: https://prezi.com/view/TT3KgMAp2JbsQp8BHhRF/

Αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κεντρική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου
O αερολιμενάρχης Κ. Ευστάθιου

Στο χαιρετισμό του ο αερολιμενάρχης, Κ. Ευσταθίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του που μετά από χρόνια συζητήσεων κατέστη δυνατή η συγκεκριμένη σύνδεση και τόνισε ότι ελπίζει η γραμμή να παραμείνει και το χειμώνα. “Έχουμε  πετύχει μια Νίκη να έχουμε δηλαδή μία γραμμή εσωτερικού. Πρέπει να στηριχθεί από όλους εμάς”.

Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Γενικός ΓραμματέαςΑεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κεντρική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών βουλευτών Μακρή, Λιούπη και Μαραβέγια, ο αντιπεριφερειάρχης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εμπορίου και Απασχόλησης κ. Αθανάσιος Μόρας, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΒ κ. Σωκράτης Αναγνώστου, η κ. Δωροθέα Καναβιτσά, Πρόεδρος ΟΕΒΕΜ, ο κ. Παναγιώτης Μπούτης, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Λάρισας κ. Σωτήρης Γιανακόπουλος και Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Λίτσα Ζαφείρη κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος