Τσουχτερό κρύο στη Μαγνησία – Ανοιχτό ολόκληρο το οδικό δίκτυο

Στους 4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στο Βόλο, στους 2 στα Χάνια, ενώ σε κάποιες περιοχές στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος συνεχίζεται η ελαφρά χιονόπτωση. Στα Χάνια Πηλίου πυκνό στρώμα χιονιού είχε καλύψει την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα δεν χιονίζει και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί σε όλους τους ορεινούς όγκους της Μαγνησίας. Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησία επιβάλλεται οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και τις χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί.

Η ανακοίνωση

Τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές
αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, προδιαγραφών σύμφωνων με το άρθρο 2 της ανωτέρω υπό στοιχ. (β) Υπουργικής Απόφασης, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, από ώρα 07:00΄ της Τετάρτης 10-01-2024 και μέχρι νεοτέρας, για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά και ημιορεινά του Ν. Μαγνησίας (Πήλιο, Όρθυς).
α. Ως «αντιολισθητικά» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.
β. Ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) νοούνται τα ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου όπως υφίσταται στο Προσάρτημα 1 του Παραρτήματος 7 του Κανονισμού 117 της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη(ΟΕΕ/ΗΕ) και χαρακτηριστικό M+S
γ. Ο έλεγχος ύπαρξης κατάλληλων αντιολισθητικών μέσων διενεργείται με οπτικό έλεγχο από τιςελεγκτικές Αρχές. Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων, εφόσον απαιτηθεί θα πραγματοποιείται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου που δε δημιουργεί εμπόδια στην οδική κυκλοφορία, λαμβανομένων από τους οδηγούς όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση).
Άρθρο 2ο: Οι παραβάτες της παρούσης Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 26 και 27 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 2696/1999), ως ισχύει. Άρθρο 3ο Η ισχύς της Απόφασης αυτής, αρχίζει από τη δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος