Για φθορά ξένης περιουσίας σε βάρος του ΟΣΕ πρόκειται να δικαστεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.
Η κατηγορία αφορά στην άσκηση των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος και συγκεκριμένα, σε επεισόδιο στις 3 Ιουλίου 2018, στην οδό Λαμπράκη, μπροστά από τον ΟΣΕ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου.
Ειδικότερα, εκείνη την μέρα και στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του κυκλικού κόμβου, ο ανάδοχος του έργου προχώρησε στην επικάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ παρά την αντίθετη άποψη του ΟΣΕ, ο οποίος είχε προτείνει τεχνικές λύσεις στον Δήμο Βόλου, ώστε οι σιδηροδρομικές γραμμές να έρθουν στο ύψος του κόμβου και να μην επικαλυφθούν κατά την κατασκευή του έργου.
Μάλιστα, στο επεισόδιο που έλαβε χώρα, το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος διαπληκτίστηκε φραστικά με τους τεχνικούς του ΟΣΕ. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Βόλου, Θαν. Σταυρίδης, κατέθεσε μήνυση εναντίον των τεσσάρων τεχνικών του ΟΣΕ για παρακώλυση δημόσιου έργου και αυτοδικία, ενώ μήνυση εναντίον του κατέθεσαν και οι τεχνικοί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Μάλιστα, των μηνύσεων ακολούθησαν εκατέρωθεν συλλήψεις.
Η ρητή δικάσιμος που ορίστηκε, ήταν για μεθαύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, ενώ τη νομική στήριξη του πρώην αντιδημάρχου ανέλαβε ο Δήμος, ύστερα από απόφαση που έλαβε σήμερα, η Οικονομική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίασή της.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος