Σκόπελος: Επιχείρηση διάσωσης για 66χρονη τουρίστρια που χάθηκε στο δάσος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 66χρονης τουρίστριας από τη Νορβηγία, η οποία, αφού κολύμπησε στην παραλία Βελανιό της Σκοπέλου, πήγε για πεζοπορία στο δάσος χθες το μεσημέρι και χάθηκε σε ένα δύσβατο σημείο, εγκλωβισμένη δίπλα σε μια χαράδρα σε απότομο έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες από το skiathoslife.gr

Αποπροσανατολισμένη και αποκομμένη από άλλους ανθρώπους, κάλεσε τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Στις 13:36, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου ενημερώθηκε για την κατάσταση και μια ομάδα πέντε πυροσβεστών, με επικεφαλής τον διοικητή, ξεκίνησε την επιχείρηση διάσωσης χρησιμοποιώντας σχοινιά και αναρριχητικό εξοπλισμό, καθοδηγούμενοι από το στίγμα GPS που έδωσε το 112 μέσω του τηλεφώνου της τουρίστριας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε μετά από ώρες πεζοπορίας στο δάσος, σε καλή κατάσταση, και οι πυροσβέστες έφτασαν κοντά της κάνοντας καταρρίχηση. Την απεγκλώβισαν επίσης με σχοινιά χρησιμοποιώντας την τεχνική του ραπέλ. Παρά την αφυδάτωση και τις εκδορές που είχε υποστεί, ήταν καλά στην υγεία της.

Η επιχείρηση διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε σε δύσκολο έδαφος, διήρκεσε 6 ώρες και 27 λεπτά, ολοκληρώθηκε στις 20:04.

Οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν ότι η γυναίκα δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια και τη μετέφεραν στο ξενοδοχείο της για να ξεκουραστεί και εκείνη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος