Με επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στο Βόλο

Διπλάσιος ήταν ο αριθμός των ενδιαφερομένων Βολιωτών που συμμετείχαν στην «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» σε σχέση με την προηγούμενη φορά, αναζητώντας μια θέση εργασίας το δύσκολο οικονομικά τοπίο των ημερών και δη για τους νέους. Στη σημερινή 27η Ημέρα Καριέρας συμμετείχαν 39 εταιρείες της Μαγνησίας προσφέροντας 1200 περίπου θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Με επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στο Βόλο

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης,εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή. «Ευχόμαστε οι ενδιαφερόμενοι να βρουν την εργασία που επιθυμούν και οι εργοδότες το προσωπικό τους» τόνισε. Ανέφερε ότι από τότε που ξεκίνησε η πρώτη ημέρα καριέρας το 2021, «εμείς πηγαίνουμε όπου μας καλούν. Η ανεργία είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε κατά 45% τα τελευταία χρόνια».
Τόνισε ότι στατιστικά σήμερα κάποιοι θα φύγουν με δουλειά, και άλλοι μετά από κάποιες εβδομάδες. «Έχουμε περισσότερες από 6000 επιβεβαιωμένες προσλήψεις μέσα από τις ημέρες καριέρας και όλοι οι εμπλεκόμενοι μας ευχαριστούν. Αυτό είναι ο ρόλος μας ως δημόσια υπηρεσία απασχόλησης» τόνισε.

Με επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στο Βόλο

Επισήμανε ότι η ΔΥΠΑ επενδύει σε αυτές τις δράσεις και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν προγράμματα για τα οποία οι επιχειρήσεις επιδοτούνται ακόμη και με το 80% του μισθού για να προσλάβουν κόσμο. Αυτά τα ανοιχτά προγράμματα πηγαίνουν καλά. Ειδικότερα για τη ΘΕσσαλία ανέφερε ότι δημιουργούν εξειδικευμένες δράσεις σε όλες τις πόλεις. Κυρίως τόνισε ότι η αγορά εργασίας ζητά εξειδικευμένα στελέχη και υπάρχουν ακάλυπτες θέσεις καθώς δεν υπάρχει η απαιτόμενη προσφορά για να καλύψει τη ζήτηση.

Με επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στο Βόλο

Η 27η «Ημέρα Καριέρας» φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Ξενία, (Πλαστήρα 1, 38221, Βόλος) από τις 10:00 έως τις 18:00.Οι χώροι τους ξενοδοχείου «πλημμύρισαν με ενδιαφερόμενους» που έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό. Μάλιστα σε πίνακα στην είσοδο των χώρων πυ γίνονταν τα ραντεβού σε ηλεκτρονικό πίνακα «έτρεχαν» πληροφορίες για τις ειδικότητες που αναζητούσε η κάθε εταιρεία. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους, όπως: τουρισμός και φιλοξενία, βιομηχανία τροφίμων, κατασκευές, υπηρεσίες εκπαίδευσης, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, ιατρικές υπηρεσίες, διάφοροι τομείς εμπορίου, με τη συμμετοχή επίσης εμπορικών και βιοτεχνικών φορέων.

Με επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στο Βόλο

Οι διαθέσιμες θέσεις αφορούν διαφορετικά επίπεδα εξειδίκευσης και εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως: ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πωλήσεων, υπάλληλοι γραφείου, μεγάλο εύρος ειδικοτήτων του τουριστικού κλάδου, καθώς και ειδικότητες στον κλάδο της πληροφορικής, νοσηλευτές, οδηγοί, τεχνικοί όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κ.ά.

Με επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στο Βόλο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος