Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αύξηση των ΚΑΠ κατά 2,5 εκ. ευρώ το 2024

Αυξημένοι κατά 81,3% σε σχέση με το 2023 είναι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.) το 2024 για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Με τη νέα κατανομή ΚΑΠ ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα λάβει για το 2024 το ποσό των 2.561.625,70 ευρώ, (αύξηση κατά 1.025.454,34 ευρώ σχέση με τους ΚΑΠ του 2023).

Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την απόφαση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο το 2022 για τα νέα κριτήρια και την διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), και προχωρά στην αύξηση των ΚΑΠ προς τους ΟΤΑ κατά 240 εκ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών για το έτος 2024.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός δήλωσε σχετικά: “Η ανακατανομή-αύξηση των ΚΑΠ ήταν ζητούμενο προκειμένου οι ορεινοί, κυρίως Δήμοι, όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, να καταφέρουν να καλύψουν λειτουργικές και άλλες γενικές δαπάνες για το έτος 2024. Χαιρετίζω την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος έκανε αποδεκτή την απόφαση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο το 2022 για τα νέα κριτήρια και την διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), λαμβάνοντας υπόψη την προτεινόμενη από την ΚΕΔΕ ποσόστωση των κριτηρίων, τις λοιπές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της μελέτης για το νέο σύστημα κατανομής των Κ.Α.Π. καθώς και την επικείμενη αύξηση κατά 240 εκατ. €, του συνολικού αποδιδόμενου ποσού από τους Κ.Α.Π. προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών για το έτος 2024”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος