Βόλος: Μη επαρκές το νερό για το Πολεοδομικό Συγκρότημα-Μειώσεις πίεσης κάθε βράδυ

Νέες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης από τις πηγές Μάνα και Κουκουράβα

Σε ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι καθημερινά μειώνεται η πίεση του νερού στο δίκτυο από τις 10μ.μ. ώς τις 7 π.μ. καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες να καλύψουν όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Καθώς εξασφαλισμένα είναι 28.000 κυβικά μέτρα νερού ενώ απαιτούνται αυτή την εποχή 35.000-40.000 κυβικά μέτρα.

“Τα επιπλέον 7.000 κυβικά μέτρα μέχρι σήμερα τα «φέραμε» δύο φορές από την πηγή Μάνα και τις πηγές Κουκουράβας. Δύο φορές όμως εξελίχθηκε κατολίσθηση καταστρέφοντας τους αγωγούς που είχαν τοποθετηθεί.

Στην πρώτη περίπτωση η κατολίσθηση έπληξε την ίδια την πηγή Μάνα, η οποία επισκευάστηκε με δύτες. Στην δεύτερη περίπτωση επιχειρείται από την Κυριακή 22/10/2023 η αποκατάσταση 200 μέτρων υδραγωγείου, πάνω από βάραθρο 70 μέτρων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες υδροδότησης και θα περιοριστούν οι ανάγκες μείωσης της πίεσης.

Οπότε όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, κάθε μέρα στις 9 το βράδυ, γίνεται από την υπηρεσία μια εκτίμηση των αποθεμάτων νερού και αναλόγως εφαρμόζεται η μείωση πίεσης. Εννοείται ότι στις περιπτώσεις που η εκτίμηση είναι θετική (ότι δλδ υπάρχει επάρκεια) η υδροδότηση εξελίσσεται απρόσκοπτα όλο το 24ωρο.

Κατανοούμε τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλειμματική υδροδότηση, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι είναι το μόνο τεχνικά εφικτό και υλοποιήσιμο σενάριο υδροδότησης”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος