Βόλος: Ενδιαφέρον πολιτών για δράσεις αντιμετώπισης φαινομένου έμφυλης βίας

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Βόλου.

Γυναίκες κυρίως θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με το φαινόμενο της έμφυλης βίας, τους διαθέσιμους φορείς υποστήριξης των γυναικών θυμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στελέχη – σύμβουλοι του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου και Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικό υλικό και ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες των φορέων που υλοποίησαν τη δράση και για τις δυνατότητες υποστήριξης που μπορεί να λάβει κάθε γυναίκα θύμα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το κακοποιητικό περιβάλλον.

Η κοινή ενημέρωση προσέφερε τη δυνατότητα να κατανοήσουν οι πολίτες το ρόλο του κάθε φορέα, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε τους δεσμούς συνεργασίας τους στον κοινό σκοπό της αντιμετώπισης του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του κ. Βασίλη Ηλιόπουλου για την τοποθέτηση του περιπτέρου και του λοιπού εξοπλισμού.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.) δημιούργησε και λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για τη Βία κατά των Γυναικών. Ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων εξειδικευμένων στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλευτικής και φιλοξενίας στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Βόλος: Ενδιαφέρον πολιτών για δράσεις αντιμετώπισης φαινομένου έμφυλης βίας

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, συνιστά δομή του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συνεχίζει τη λειτουργία του με τη συγχρηματοδότηση του ΕΚΤ+ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027». Λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υποστήριξη  των γυναικών και των παιδιών τους, βασιζόμενος στις αρχές που ορίζει η  Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.).

Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους. Για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email στο xfkg.dvolou@gmail.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος