Προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που κατηγορούνται για την σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή (βίντεο)

Η τριήμερη σχολική εκδρομή για ένα μαθητή γυμνασίου από σχολείο του Πηλίου μετατράπηκε σε τραυματική εμπειρία, καθώς, όπως ομολόγησε στον πατέρα του, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο πατέρας του μαθητή, που είχε πάει στην σχολική εκδρομή στα Γιάννενα, κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 3 συλλήψεις.

Επίσημη ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές δεν έχει εκδοθεί, ωστόσο, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι έγινε καταγγελία από τον γονέα ότι το παιδί του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του. Τα 3 παιδιά, που πέρασαν την νύχτα στα κρατητήρια, κλήθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων, όπου οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (8/4). Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός πλημμελήματος σε βάρος ενός εξ’ αυτών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ στους άλλους δύο για συνέργεια στην εν λόγω πράξη. Οι τρεις, που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, παραπέμφθηκαν σε τακτική δίκη στις 21 Νοεμβρίου του 2024. Απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα αστείο, το οποίο περιορίστηκε σε λεκτικό επίπεδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μαθητές δεν ήταν η πρώτη φορά που, από την έναρξη του σχολικού έτους, άσκησαν λεκτική βία και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του 15χρονου. Η στάση τους, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ήταν γνωστή τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς των εμπλεκόμενων μαθητών, χωρίς, όμως, να ληφθεί μέριμνα για την προστασία του.

Δήλωση για το παριστατικό έκανε και ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελιδης: «Όταν στη σχολική ζωή μεπλέκονται αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τα γεγονότα είναι θλιβερά. Είναι αξιοσημείωτη η συχνότητα που γίνονται στην περιοχή μας και μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τι ακριβώς έγινε αλλά ό,τι και να συνέβη πρόκειται για γεγονός σχολικού εκφοβισμού και παρενόχληση που δεν έχει σχέση στη σχολική ζωή. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά θα διαπιστωθεί από εισαγγελική έρευνα αλλά και την προκαταρκτική που διατάξαμε».

Το περιστατικό φέρεται να έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, ενώ ο 15χρονος κοιμόταν στο δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου είχαν καταλύσει οι μαθητές. Ο ανήλικος μαθητής, όπως καταγγέλθηκε, ξύπνησε από την παρενόχληση που του έγινε.

Μετά από την καταγγελία της υπόθεσης παραγγέλθηκε και διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου, από την οποία δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση διερευνάται όχι μόνο από την Εισαγγελία Βόλου, αλλά και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, που ανέθεσε την έρευνα σε έμπειρη διευθύντρια σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος