Δύο σημαντικές αφανείς διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης, η πρώτη στην Ά ΒΙΠΕ και η δεύτερη στην περιοχή Τσιγάντε, εντοπίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου όπως ανακοίνωσε σχετικά η διοίκηση της επιχείρησης.
Όπως τονίζεται σχετικά, στον εντοπισμό των αφανών διαρροών οδήγησε το σύστημα τηλε-ελέγχου (scada) του Υδραγωγείου της ΔΕΥΑΜΒ, με την ενεργοποίηση σήματος συναγερμού για απώλεια νερού στις συγκεκριμένες περιοχές. Με την αφανή διαρροή στην Ά ΒΙΠΕ η απώλεια έφθανε τα 40 κ.μ νερού την ώρα, ενώ με την αφανή διαρροή στην περιοχή Τσιγάντε η απώλεια έφθανε τα 30 κ.μ νερού την ώρα, ενώ σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ, με την αντιμετώπιση των διαρροών αυτών ξοικονομήθηκαν συνολικά 1.680 κ.μ νερού ημερησίως.

«Ακόμη δύο νίκες πετύχαμε αυτή την εβδομάδα στον αγώνα για την εξοικονόμηση και επάρκεια του νερού» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει ένα σύγχρονο και πλήρες σύστημα αυτόματου ελέγχου, τηλεπαρακολούθησης και τηλεχειρισμού του Υδραγωγείου (scada) με εγκατεστημένα πάνω από 1.000 όργανα σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου, που μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες όσον αφορά την κατάσταση του Υδραγωγείου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος