Τρίπολη: “Στολίδι” το νέο ψυχιατρικό τμήμα

Την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σήμερα στην Τρίπολη, παρακολούθησε από κοντά η ΕΡΤ Τρίπολης.

Ο υπουργός, επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, καθώς επίσης και τα νέα σύγχρονα, κτίρια του ψυχιατρικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η νέα ψυχιατρική πτέρυγα, δυναμικότητας 42 κλινών, απλώνεται σε τρία (3) επίπεδα και αποτελείται από τέσσερα (4) ανεξάρτητα κτίρια, συνολικής επιφάνειας 5.340 τετραγωνικών μέτρων.

Η δομή αυτή, επικοινωνεί με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ενώ διαθέτει χώρους πάρκινγκ, καθώς και όλες εκείνες τις υποδομές και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η νομοθεσία.

Το υπόγειο χρησιμεύει για βοηθητικές χρήσεις, ενώ στο ισόγειο, στεγάζεται το παιδικό και εφηβικό τμήμα, όπως επίσης, το νοσοκομείο ημέρας, αλλά και τα οξέα/επείγοντα περιστατικά.

Τρίπολη: “Στολίδι” το νέο ψυχιατρικό τμήμα

Στον πρώτο όροφο, φιλοξενείται το τμήμα ενηλίκων (30 κλίνες).

Στους σύγχρονους, εσωτερικούς χώρους, υπάρχει γραμματεία, γραφεία και αρκετοί άλλοι χώροι.

Το εν λόγω έργο, ανατέθηκε-αρχικά-στην τέως ΔΕΠΑΝΟΜ, με προυπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.

Χρηματοδοτήθηκε, σε πρώτη φάση, απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου/Ιονίων Νήσων 2007-2013 και σε δεύτερη φάση, το 2016 απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου (2014-2020), με 2 εκατ. ευρώ.

Τρίπολη: “Στολίδι” το νέο ψυχιατρικό τμήμα

Με την λειτουργία της εν λόγω δομής, κλείνει μία εκκρεμότητα που υπήρχε στην περιοχή, αφού ολοκληρώνεται ο μετασχηματισμός του ασύλου και ενισχύεται η δημόσια ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Σαφώς και υπάρχουν ανάγκες, σαφώς και υπάρχουν ελλείψεις, ωστόσο, η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, λειτουργεί ως εφαλτήριο θωράκισης και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο πρόεδρος της διοίκησης του γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Πέτρος Τομάρας, υπάρχουν νέοι στόχοι για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπως το νέο ακτινοθεραπευτικό τμήμα, η καθ’ ύψος επέκταση του νοσοκομείου, το τμήμα αγγείων, αλλά και άλλα σχέδια, που θα οδηγήσουν το Ίδρυμα, σε περαιτέρω ανάπτυξη (στόχος είναι να εξελιχθεί σε Πανεπιστημιακό), σε συνδυασμό βέβαια και με την συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.

Τρίπολη: “Στολίδι” το νέο ψυχιατρικό τμήμα

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος