Τρίπολη: Έργα αναβάθμισης της πίστας Motocross Μεγαλόπολης

Ειδικός φορέας διαχείρισης θα συσταθεί για τη λειτουργία της πίστας Motocross στην Πλάκα Μεγαλόπολης, ενώ ξεκινούν και οι μελέτες για τα έργα εκσυγχρονισμού της.

Αυτό προκύπτει από την συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον διευθύνονται σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, στην Αθήνα, όπου εξετάστηκαν οι διαδικασίες για τα έργα που είναι να γίνουν στην πίστα, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι, «η Πολιτεία επενδύει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τόσο σε ότι αφορά το αυτοκίνητο όσο και τη μοτοσυκλέτα και βέβαια στις μεγάλες διοργανώσεις. Φιλοδοξούμε η πίστα Motocross της Μεγαλόπολης να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο, στα πρότυπα του εξωτερικού, με τις κατάλληλες υποστηρικτικές υποδομές που πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να υπάρχει άκρως οργανωμένη και λειτουργική εγκατάσταση. Μάλιστα, ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί εκεί στα τέλη Ιουλίου, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross Junior, αυξάνεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτό το εγχείρημα να είναι η αφετηρία διεκδίκησης αντίστοιχων μεγάλων διοργανώσεων».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η βούληση από πλευράς της ΔΕΗ για την παραχώρηση από την εταιρεία στην Περιφέρεια και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, χρήσης της εγκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΓΓΑ, επεξεργάζονται πλάνο για την μορφή του φορέα διαχείρισης.

Σε άμεσο χρόνο θα προχωρήσουν οι προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων μέσα από κοινή χρηματοδότηση.

Θα υπάρξει νέο ραντεβού, στις 22 Ιουνίου, παρουσία της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των σωματείων που συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross junior 2021.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ