Τρίπολη: Εκδήλωση για άτομα με αναπηρία “Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι”

Mε σύνθημα ”όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι’‘, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία. Διοργανωτές ήταν το Europe Direct Peloponnisos, ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, στάθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και οι συνοδοί τους, σε πρόσβαση, σε εργασία, σε εκπαίδευση, σε ευκαιρίες και αντιμετώπιση.

Το δικαίωμα στη ζωή είναι για όλους. Διεκδικούμε μαζί. Θέλουμε μία ζωή, με ίσα δικαιώματα και με αξιοπρέπεια. Όλοι μαζί μπορούμε“, είπαν, με μία φωνή, όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό απεύθυναν θεσμικοί εκπρόσωποι, όπου και τόνισαν την ανάγκη να συμμετέχουν τα ΑμεΑ, παντού και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Δήλωσαν, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να επιλυθούν τα προβλήματα των ΑμεΑ και ότι, θα αναζητηθούν κονδύλια από Ευρωπαικά Προγράμματα, για να συνεχιστούν δράσεις εξωστρέφειας, κοινωνικότητας, εκπαίδευσης, μάθησης και απασχόλησης.

Την εκδήλωση στήριξαν οι Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις. Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, παρευρέθηκαν και αντιπροσωπείες σχολείων της περιοχής. Στο φουαγέ, λειτούργησε και έκθεση ζωγραφικής παιδιών απ’ τα σχολεία του δήμου της Τρίπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος