Η παρουσίαση της μελέτης της διαχείρισης απορριμμάτων του ΠΕΣΔΑ και οι ενέργειες που πρέπει γίνουν από την πλευρά της περιφερειακής ένωσης δήμων Πελοποννήσου ενόψει και της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ, που έχει οριστεί για τις 6.00 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, απασχόλησαν την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη.Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν οι δήμαρχοι Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Σικυωνίων, Σπάρτης και Νεμέας, επικεφαλείς και εκπρόσωποι παρατάξεων δημοτικών συμβουλίων πελοποννήσου.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αργους –Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε :«πως όλες οι οξύτητες , οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί, προέρχονται από παρερμηνείες. Το ΣΔΙΤ δεν μπορεί να δώσει λύση, στο ζήτημα των αππρριμμάτων, υπάρχει η ενδιάμεση λύση, η διαχείρηση από τους δήμους που στοιχίζει ακόμα και το ένα τρίτο λιγότερο και δεν είναι ένα μνημόνιο σκουπιδιών για 30 χρόνια».
Ο κ. Λάμπρος Καρούτζος, απόφοιτος του ΕΜΠ, Χημικός μηχανικός- Περιβαλλοντολόγος μελετητής τόνισε: «Η μελέτη αποτελείται από 521 σελίδες, η πρόταση των αποκεντρωμένων μονάδων μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για έναν ορθό τρόπο διαχείρισης όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και προβλέπει ο νέος ΠΕΣΔΑ. Εγώ προτείνω τεχνικά να περιορίσουμε το ρεύμα που καταλήγει σε ταφή, να χωρίσουμε τα ρεύματα στην πηγή ή όσο γίνεται πιο κοντά στην πηγή, το κόστος να είναι ελαστικό και να προσαρμόζεται η διαδικασία στις εξελίξεις της τεχνολογίας, να μην είναι δηλαδή δεσμευτική για 33 χρόνια».
φωτό αρχείου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος