Στις 23 Ιουλίου η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Οθωμανικής γολέτας από τα Ελληνικά πλοία στη Μονεμβασία

Eκδηλώσεις για τα 203 χρόνια απ΄ την Επανάσταση και την επέτειο της Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας (23 Ιουλίου 1821), πρόκειται να γίνουν στις 22 και στις 23 Ιουλίου 2024. Οι επετειακές εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη της Μονεμβασίας. Οι εκδηλώσεις θα είναι βραδινές, την πρώτη ημέρα, στις 22 Ιουλίου 2024. Θα παρελάσει η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Μονεμβασίας και τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής. Θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από χορευτικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής.

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το πρωί, η αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, θα ακολουθήσει η Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο της πλατείας του Ελκομένου Χριστού ” Κανόνι ” και η κατάθεση των στεφάνων. Επίσης, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη των πεσόντων, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 20.30 το απόγευμα, θα λάβει χώρα η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Οθωμανικής γολέτας απ΄ τα Ελληνικά πλοία, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με καύση πυροτεχνημάτων.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν στην πλατεία της Πλάκας Μονεμβασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος