Σε καλό δρόμο τα έργα στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης

Η πορεία του έργου που αφορά στις επισκευές, στις αποκαταστάσεις και στις παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης, ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, Γιάννης Αγγελάκος, με τους υπεύθυνους της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, Τίμο Κατσίπο και Αθανάσιο Γιάνναρη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι μελετητές του έργου, καθώς και ο γενικός διευθυντής προγραμματισμού των έργων. Εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση της μελέτης, με την έκδοση της οικοδομικής άδειας, καθώς και αυτά που αφορούν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων του έργου.

Έγινε γνωστό, ότι εκτός των άμεσων και επειγόντων εργασιών επισκευής, έχουν ενταθεί και παρεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του Μεγάρου, καθώς και έργα που θα κάνουν το νεοκλασικό προσβάσιμο σε ΑμεΑ, στο μέτρο του δυνατού, αφού αυτό είναι διατηρητέο κτίριο με περιορισμούς στις όποιες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, θα γίνουν εργασίες στεγάνωσης, διαφώτιστης οροφής υπερδώματος, αποκαταστάσεις φθορών στις όψεις, αντικαταστάσεις κουφωμάτων, εσωτερικοί χρωματισμοί, αποκαταστάσεις δαπέδων στα γραφεία.

Θα γίνουν και άλλες εργασίες όπως, αερισμός – κλιματισμός, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, φωτισμός, εγκατάσταση νέου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας, τοποθέτηση ανελκυστήρα εντός του αίθριου για τα ΑμεΑ, τοποθέτηση ράμπας για τα ΑμεΑ.

Συζητήθηκε και το θέμα της κατασκευής νέου δικαστηρίου στην Τρίπολη, για το οποίο έχουν εκφραστεί θετικά αρκετοί θεσμικοί παράγοντες.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ