Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων, ύψους 10,7 εκατ. ευρώ, για την απασχόληση ανέργων σε περιοχές που είναι ενταγμένες στο σχέδιο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, ανακοίνωσε η Ειδική Υπηρεσία της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.
Στόχος είναι, όπως αναφέρει, να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης στους δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης, Οιχαλίας Μεσσηνίας.
Πρόκειται, για πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Αφορά απασχόληση ανέργων σε επιχειρήσεις των περιοχών που έχουν ενταχθεί στα εδαφικά σχέδια της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης.
Η επιχορήγηση, ανά θέση εργασίας, ανάλογα με την κατηγορία ανέργου, καλύπτει ποσοστό 70% έως και 100%.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Η δράση, στην προτεραιότητα 4, θα υλοποιηθεί με την υπό έκδοση δημόσια πρόσκληση της ΔΥΠΑ, προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε αυτές, να υποβάλλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος