Πρόεδρος εμπόρων Πελοποννήσου: Επείγουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο ακατάσχετος λογαριασμός και τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τηςΠελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,έγινε πρόσφατα στην Καλαμάτα και στις εγκαταστάσεις του εκεί Επιμελητηρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή), ο πρόεδρος του δ.σ. της Ομοσπονδίας Βασίλης Παγώνης, αναφέρθηκε στα θέματα της συνεδρίασης, αλλά και στα αποτελέσματα – αιτήματα αυτής. “Έγινε μία αποτίμηση των όσων είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΗ. Εμείς, θα πιέσουμε, με διάφορες ενέργειες, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εισέλθουν στον χάρτη, που σήμερα δεν είναι. Έχουν ξεχαστεί τελείως“.

Αναφερόμενος στα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας, ο Βασίλης Παγώνης, τόνισε τα εξής : “Ζητάμε να γίνει παρέμβαση πάνω στις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας. Οι οφειλές αφορούν το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει πάνω στις 120 δόσεις. Πρέπει να υπάρξει γενναία ρύθμιση. Επίσης, θα πρέπει να αρθούν οι προσαυξήσεις που… σέρνονται και πολλές φορές, υπερβαίνουν το αρχικό κεφάλαιο της οφειλής. Ακόμα, ζητάμε να εφαρμοστεί, επιτέλους, το ακατάσχετο του τραπεζικού λογαριασμού για να μπορέσουμε να έχουμε μία ικανή ρευστότητα. Χρειάζονται επίσης, αναπτυξιακά μέτρα για τις επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκτός ΕΣΠΑ. Προτείνουμε στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου να βγάλει προγράμματα για εμάς. Περιμένουμε να το δούμε. Τέλος, έχουμε προτείνει και δράση – σε πρώτη φάση – διασύνδεσης τουριστικών περιοχών ανατολικής Πελοποννήσου. Να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα ΄΄οδικό ταξίδι ”, για να πάρει αξία η ανατολική Πελοπόννησος. Θέλουμε αυτή τη δράση, να την προχωρήσουμε, μετά και σε άλλες περιοχές. Μιλάμε δηλαδή για ένα road trip, που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα, τον τουρισμό και τις τοπικές αγορές“.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, δήλωσε, ότι, η Ομοσπονδία, θα διατηρήσει το προφίλ της εξωστρέφειας και της διεκδίκησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος