Προχωρά το τμήμα του ΕΑΠ στο Ελληνικό Γορτυνίας και η αναβάθμιση των κτιρίων της Μαυρακείου Σχολής

Τη Μεγάλη Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, θα υπογραφεί στην ιστορική Δημητσάνα, προγραμματική σύμβαση (ύψους 520.000 ευρώ), ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης από το Μετσόβιο, για το υπό ίδρυση τμήμα (αγγλόφωνο της Νοσηλευτικής Σχολής) του ΕΑΠ και για την αναβάθμιση των κτιρίων της Μαυρακείου Σχολής, στο Ελληνικό Αρκαδίας.

Στα κτίρια αυτά, θα λειτουργήσει και συνεδριακό κέντρο, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες θα είναι στη Μεγαλόπολη.

Η είδηση, γνωστοποιήθηκε, μετά τη συνάντηση του Παναγιώτη Νίκα, με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση στην Αθήνα.

Για το έργο αυτό (με ορίζοντα παράδοσης τον έναν χρόνο), σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, θα δοθούν 7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο αυτό, είναι το τέταρτο που δρομολογείται, στο πλαίσιο των δράσεων για την δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Θυμίζουμε, έχουν δρομολογηθεί, το εκθεσιακό κέντρο – αντένα της HELEXPO ΔΕΘ, η πίστα αγώνων του μότοκρος και οι φυλακές.

Φυσικά, σχεδιάζεται και το βιοτεχνικό πάρκο.

Στη σύσκεψη της Αθήνας, συμμετείχαν ο πρύτανης του Μετσόβιου, Ανδρέα Μπουντουβά, ο προέδρος του ΕΑΠ, Οδυσσέας Ζώρας, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργος Ζερβός, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο ΑΕΙ και του Υπουργείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος