Πελοπόννησος: Διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη ότι δεν συζητείται θέμα κατάργησης νοσοκομείων

“Επιβάλλεται να υπάρξει, πάση θυσία, αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άγγελο Χρονά, ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που διαπιστώνονται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον τελευταίο να γνωστοποιεί ότι θα βρεθεί στην Πελοπόννησο, τον ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία και να καταγράψει την κατάσταση και τα ενδεχόμενα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη ότι αυτή την στιγμή δεν συζητείται θέμα κατάργησης νοσοκομείων, “αυτό που επιζητείται και αποτελεί βούληση του υπουργείου είναι η αναβάθμιση των νοσοκομείων, αυτό απασχολεί άμεσα το υπουργείο”, επισημάνθηκε στη συνάντηση.

Ο Παναγιώτης Νίκας, παρέδωσε πίνακα με το σύνολο των πιστώσεων – ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ – που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, στο εθνικό σύστημα υγείας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για το μέτριο – όπως το χαρακτήρισε – επίπεδο του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο ως συνέπεια έχει “πολλοί πολίτες με σοβαρά ή και μέτριας σοβαρότητας νοσήματα, να υποχρεώνονται για την παροχή υπηρεσιών υγείας, να φεύγουν από την Περιφέρεια, είτε προς Αθήνα, είτε προς Πάτρα”, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Τόνισε στον Υπουργό Υγείας, ότι, “επιβάλλεται να υπάρξει, πάση θυσία, αναβάθμιση των νοσοκομείων”, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, στις διοικήσεις των νοσοκομείων  “ήδη η ΕΝΠΕ, με ομόφωνη απόφασή της, ζητεί να μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειών στα Δ.Σ. των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, από τα οποία δεν νοείται να απουσιάζουν οι αιρετοί των τοπικών κοινωνιών”, επισήμανε ο Παναγιώτης Νίκας.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργού, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη στην Αργολίδα για το οποίο – όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης – θα κάνει αναφορά ο υπουργός, στην διάρκεια της επικείμενης άφιξής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός, ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Άγγελο Χρονά, σχετικά με το θέμα του προγράμματος: “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 12.000 γυναίκες.

Καταγράφηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και επέκταση του εν λόγω προγράμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ