Παρέμβαση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για τα υπόγεια του δικαστηρίου Τρίπολης

Γραπτή παρέμβαση για το θέμα της διάσωσης και ανάδειξης, των εμβληματικών και ιστορικών υπογείων, του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, έγινε απ’ τον βουλευτή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο Βουλευτής ζητά να υπάρξει σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά του υπογείου των δικαστηρίων Τρίπολης, όσο θα προχωρά το έργο της ανάδειξής τους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Παρέμβαση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για τα υπόγεια του δικαστηρίου Τρίπολης“Στις 10 Μαρτίου με αναφορά μου που κατέθεσα στη Βουλή είχα ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν υπόψη τους το υπόμνημα των συντονιστών μιας πρωτοβουλίας η οποία ζητούσε να μην γίνει παρέμβαση στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου πριν γίνει μελέτη για τη συντήρηση και ανάδειξη όλων των αιθουσών. Σήμερα σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αλλά και του εμφύλιου σπαραγμού που ακολούθησε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος