«Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας, με την επαναδραστηριοποίησή της, επιδιώκει να δυναμώσει και να εργαστεί για όλα τα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών και για όλα τα θέματα που εκκρεμούν. Είμαστε με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής των Μπλόκων, θέλουμε να κάνουμε θεσμικές επαφές, επιδιώκουμε να οργανώσουμε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις».
Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή), ο πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας, Ηλίας Μαυριάς, με αφορμή το νέο ξεκίνημα της Ένωσης. Ο Ηλίας Μαυριάς, στάθηκε και στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι βιοκαλλιεργητές. «Είναι πολύ υψηλό το κόστος στη βιολογική καλλιέργεια σε σχέση με την συμβατική και σε σχέση με την τιμή που πωλείται ένα βιολογικό προϊόν. Υπάρχει θέμα και με τις τιμές στις εξαγωγές. Επίσης, το κόστος της πιστοποίησης των βιολογικών είναι μεγάλο. Θέλουμε να στελεχωθεί ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα, θα θέλαμε να φτιαχτεί και ένας ενιαίος, δημόσιος φορέας πιστοποίησης. Ακόμα, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα πρέπει να αντιμετωπίσει με άλλο πνεύμα τις βιολογικές καλλιέργειες. Θέλουν αυξημένες εκτάσεις βιολογικής δράσης, ενώ, την ίδια ώρα, μειώνεται ο αριθμός των βιοκαλλιεργητών. Πάμε σε συσσώρευση της γης για λίγους. Θέλουμε εγγυημένες, κατώτερες τιμές, ζητάμε οι βιολογικές, υπαίθριες αγορές να λειτουργούν σωστά. Υπάρχουν προβλήματα με τη στελέχωση κάποιων 3μελών επιτροπών ελέγχου στις ΔΑΟΚ », ανέφερε ο Ηλίας Μαυριάς.
Ο νέος πρόεδρος, κάλεσε τους βιοκαλλιεργητές να δραστηριοποιηθούν και να ενταχθούν στην Ένωση. Συγχρόνως, υποστήριξε τον αγώνα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων και των αλιέων, με αφορμή και το μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής, στην Αθήνα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος