Λίνα Μενδώνη: “Εντός Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθούν οι μελέτες για τη διάσωση της Γέφυρας της Καρύταινας”

“Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ανάθεσης των μελετών, ενταγμένες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του Φεβρουαρίου 2022”, ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλής, για την κακή εικόνα που παρουσιάζει το εμβληματικό, ιστορικό, μεσαιωνικό -πέτρινο γεφύρι της Καρύταινας, του δήμου Μεγαλόπολης.

Η Λίνα Μενδώνη, επιβεβαίωσε τις φθορές και τις βλάβες που παρουσιάζει το πεντάτοξο, γεφύρι (κοσμούσε και την μία όψη του τότε πεντοχίλιαρου) και αναφέρθηκε στα έργα της αποκατάστασης που έχει ήδη δρομολογήσει το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η Λίνα Μενδώνη, σημείωσε ότι οι φθορές και οι βλάβες της γέφυρας είχαν καταγραφεί το 2014, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και το 2015 είχε ετοιμαστεί η σχετική τεχνική έκθεση.

“Εντούτοις, κατά την περίοδο 2015 – 2019 δεν προχώρησε κανένα έργο για την αποκατάσταση του μνημείου, κάτι το οποίο αποτελεί “κανόνα” για πληθώρα έργων πολιτισμού αυτής της περιόδου, ανά την επικράτεια. Μόλις ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών, το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού, θα προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου”, είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός.

Η γέφυρα, αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα τοπικής, αρχιτεκτονικής και κατασκευαστικής παρέμβασης της εποχής.

Εν’ τω μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, γνωστοποιεί ότι οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν απ’ τους πόρους του 4ου ΕΑΠ και ότι τα έργα έχουν ήδη ενταχθεί και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Μεγαλόπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος