Καθολική αποχή του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου

δικηγόροι της Τρίπολης, συνεδρίασαν και αποφάσισαν την καθολική αποχή του συλλόγου, από παραστάσεις, σε όλα τα ακροατήρια των αστικών, διοικητικών και ποινικών δικαστηρίων.

Η αποχή ισχύει απ’ την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024.

Επίσης, οι δικηγόροι της Τρίπολης, θα απέχουν απ’ τη νομική βοήθεια και τους αυτεπάγγελτους διορισμούς, μέχρι να εξοφληθούν, πλήρως, οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν.

Οι δικηγόροι της Τρίπολης, τοποθετούνται για το φορολογικό νομοσχέδιο, για τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του κώδικα της ποινικής δικονομίας, αλλά και για το νόμο που αφορά τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Ο δικηγορικός σύλλογος Τρίπολης, βάζει και αιτήματα:

Επτά αιτήματα, οικονομικού ενδιαφέροντος (υποχρεωτική παράσταση στα συμβόλαια, αύξηση ορίου απαλλαγής απ’ το ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, μείωση δικαστηριακού ΦΠΑ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, επανεκτίμηση ποσού αναφοράς των γραμματίων προείσπραξης, κατάργηση εισφοράς ανεργίας 120 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ, αύξηση αμοιβών έμμισθων δικηγόρων του δημοσίου).

Ο σύλλογος, ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και την προστασία της 1ης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών.

Επίσης ζητά να εφαρμοστεί κώδικας δεοντολογίας απ’ τις εισπρακτικές εταιρείες, να αρθεί όποια καταχρηστική συμπεριφορά, να υπάρξει σεβασμός στους δικηγόρος και στους δανειολήπτες και να αρθεί το ακατάσχετο των funds και του 10% της προκαταβολής για την αναστολή του πλειστηριασμού.Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος