Ηλίας Κικίλιας από Τρίπολη: Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεύτερο κόμμα, τότε οι προοπτικές για την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης θα είναι ελάχιστες

“Μόνο με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ, στον χώρο της αντιπολίτευσης, μπορεί να συσταθεί αξιωματική αντιπολίτευση, άρα και συνεπής και αξιόπιστη επόμενη κυβερνητική δύναμη. Είναι λοιπόν κρίσιμο να είναι σ’ αυτές τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο και πιστεύω, ότι θα είναι δεύτερο κόμμα”.

Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο Ηλίας Κικίλιας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οικονομολόγος, γραμματέας του τομέα ανάπτυξης και επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρκαδία, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ (διευθυντής ερευνών ΕΚΚΕ, γενικός διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας, καθηγητής ΑΕΙ κ.ά.), δήλωσε τα εξής:

“Το αίσθημα που βλέπω να επικρατεί και στην Αρκαδία, είναι η εγκατάλειψη και η φυγή των νέων. Η περιφέρεια αδειάζει παντού. Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Το βασικό θέμα είναι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, που έχουν οδηγήσει σε ανεπάρκεια εισοδήματος, άρα και του βιοτικού επιπέδου, κάτι που σημαίνει και άνοδο των εθνικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων. Εδώ, οι πολιτικές της Ν.Δ. έχουν οδηγήσει τους πολίτες να έχουν την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη και λίγο πάνω απ’ την Βουλγαρία, ενώ έχουμε και τις δεύτερες υψηλότερες τιμές. Αυτά, μαζί με την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και του συστήματος της δημόσιας Παιδείας. Θα πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση που έρχεται μετά τις εκλογές, με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ, θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές”.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για το τί θα σημαίνει εάν το ΠΑΣΟΚ βγει 3ο και όχι 2ο σ αυτές της ευρωεκλογές, ο Ηλίας Κικίλιας, τόνισε τα εξής: “Εάν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα, τότε οι προοπτικές και οι ελπίδες για την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης θα είναι ελάχιστες και ο λόγος θα είναι η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια πρόταση. Για αυτό, είναι ένας βασικός λόγος που το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι δεύτερο κόμμα, εάν θέλουμε να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος