Έκκληση δημάρχου Τρίπολης να απογραφούν οι δημότες στον τόπο κατοικίας τους

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημότες του Δήμου Τρίπολης, να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους.» Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, με αφορμή την επικείμενη πανελλαδική απογραφή του πληθυσμού.

Η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, απηύθυνε δημόσια έκκληση όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Τρίπολης να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η απογραφή του πληθυσμού έχει άμεση σχέση με το ύψος των χρηματοδοτήσεων του Δήμου Τρίπολης από την Πολιτεία.

«Πόσα χρήματα δίνει η Πολιτεία στον Δήμο, εξαρτάται από τον πληθυσμό τον οποίο έχει ο κάθε Δήμος. Είναι το μοναδικό κριτήριο το οποίο ισχύει αυτή τη στιγμή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να απογραφούν όλοι εδώ που μένουν. Είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουμε ότι κατοικούμε στον Δήμο Τρίπολης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και παρακάλεσε όλους τους κατοίκους που ζουν στον δήμο Τρίπολης, «να απογραφούν στον τόπο που μένουν, πέρα από συναισθηματισμούς, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι κάτοικοι που μένουν στην Αθήνα και έχουν καταγωγή από τον δήμο Τρίπολης, θα μπορούσαν να απογραφούν εδώ. «Πρέπει να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός, άρα και οι πραγματικές ανάγκες», επισήμανε ο Κώστας Τζιούμης και σημείωσε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των δημοτών.

Η διαδικασία της απογραφής

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες απογραφές.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ