Εκδήλωση στην Τρίπολη για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

“Οι όμορφες πόλεις είναι πόλεις με ποδήλατο”. Αυτό, δήλωσαν απ’ την Τρίπολη οι υπεύθυνοι της δράσης ”Πόλη με ποδήλατα, Όμορφη πόλη”, που έλαβε χώρα, στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης.

Γνωστή αλυσίδα τροφίμων, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων της χώρας, και του Cities for Cycling και με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιεί δράση προώθησης της χρήσης ποδηλάτου, σε δέκα εννέα, συνολικά πόλεις της χώρας: Ανάμεσά τους και η Τρίπολη.

Στην παρουσίαση της δράσης, βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Τζιούμης, καθώς και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου.

Συμμετείχε και ο τοπικός Ποδηλατικός Όμιλος Τρίπολης.

Φυσικά, στο δρώμενο, παρόντα ήταν και τα μέλη της γνωστής αλυσίδας τροφίμων που υλοποιεί την εξόρμηση, όλο αυτό το διάστημα.

Εκδήλωση στην Τρίπολη για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου
Στ. Ζορμπαλάς

Το ταξίδι, αφορά, εκτός την Τρίπολη, το Ναύπλιο και την Καλαμάτα απ’ την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Εκδήλωση στην Τρίπολη για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου
Στ. Ζορμπαλάς

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας, ενημέρωσαν τον κόσμο για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου, έκαναν δωρεάν έλεγχο στα ποδήλατα, έδωσαν συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, υλοποίησαν δράση που είχε να κάνει με το ”δίπλωμα ποδηλάτου”.

Κάλεσαν τον κόσμο να αποκτήσει ποδήλατο, να ξεκινήσει να ποδηλατεί, να παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις, να επιλέγει τις σωστές και ασφαλείς διαδρομές, να τηρεί αυστηρά, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, αναγνώρισε την μεγάλη καθυστέρηση της Τρίπολης, στο να αποκτήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων (δεν έχει η πόλη ούτε έναν ποδηλατόδρομο σήμερα)και επανέλαβε, ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, θα έχουμε τον πρώτο ποδηλατόδρομο στην Τρίπολη, με στόχο, σιγά – σιγά, να δημιουργηθεί και το σχετικό δίκτυο.

Κάλεσε τους πολίτες, να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, αφού η πόλη, μπορεί άνετα να υποστηρίξει μία τέτοια μετακίνηση, μία τέτοια δράση.

Εκδήλωση στην Τρίπολη για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος