Εκδήλωση μνήμης, αναγνώρισης και τιμής θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο του δήμου Ευρώτα της Λακωνίας, με αφορμή την 79η επέτειο του ολοκαυτώματος.
Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 10.30 το πρωί, στο χώρο του μνημείου των πεσόντων, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου.
Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμός του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 4 Ιουνίου του 1944, οι Γερμανοί, εκτέλεσαν στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος, 21 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα μωρό ως αντίποινα για την δολοφονία ενός Υποστράτηγου των Ες Ες, Φραντς Κρεχ, και της συνοδείας του, στους Μολάους της Λακωνίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος