Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στην Τρίπολη από τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Παρουσία της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, στην Τρίπολη.

Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στην Τρίπολη από τη Δόμνα ΜιχαηλίδουΗ νέα αυτή δομή στεγάζεται στο κέντρο της Τρίπολη, ορατή απ’ όλους, κάτι πολύ σημαντικό για τα παιδιά με αναπηρία, για τους γονείς τους, αλλά και για την ίδια την τοπική κοινωνία.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Υφυπουργός, είπε: “Το ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία του δήμου της Τρίπολης, είναι κάτι σημαντικό. Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα, γιατί στην κοινωνική πολιτική και σε δομές εξωστρέφειας και διαβίωσης ευάλωτων ατόμων, είχε μείνει πίσω.

Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στην Τρίπολη από τη Δόμνα ΜιχαηλίδουΗ νέα διοίκηση της Περιφέρειας, ο δήμος, η Εκκλησία και ο βουλευτής Κώστας Βλάσης, κατάφεραν να υλοποιήσουν τις πολιτικές του κράτους. Είναι για εμάς μια νέα σελίδα. Εμείς, στην κυβέρνηση, ως απάντηση στην ευαλωτότητα δεν στεκόμαστε στα επιδόματα.

Αυτά, μαζί με την οικονομική ενίσχυση πρέπει να υπάρχουν, ωστόσο, πρέπει να κοιτάμε και τις ενεργητικές πολιτικές και για αυτό το ΚΔΑ παιδιών με αναπηρία της Τρίπολης, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την Πελοπόννησο. Θα πρέπει και οι άλλοι δήμοι της Περιφέρειας να δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν παρόμοιες δομές”.

Στην Τρίπολη για τα εγκαίνια της δομής, βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχος Χαιδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας.

Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στην Τρίπολη από τη Δόμνα ΜιχαηλίδουΣτην τελετή, βρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, των σωματείων και της Περιφερειακής Ένωσης ΑμεΑ, της εκπαίδευσης και της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, οι γονείς και τα παιδιά που θα φιλοξενούνται στους χώρος της δομής. Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει προσληφθεί και το κατάλληλο, επιστημονικό προσωπικό.

Το ΚΔΑΠμεΑ της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε με ιδίους πόρους και ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του αείμνηστου, Δημήτρη Παυλή. Θα φιλοξενεί παιδιά με αναπηρίες και εφήβους με νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία. Με τη δομή αυτή, ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρμονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή.

Συγχρόνως, προετοιμάζεται η ένταξη των παιδιών / εφήβων / ατόμων με αναπηρία, στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος