Δωρεά… μισού ακινήτου στο Δήμο Τριπόλεως

Αποδέκτης δωρεάς διώροφου ακινήτου, στην Τρίπολη, βρέθηκε, προ ημερών, ο Δήμος της ομώνυμης πόλης.

Ιδιώτης, παραχώρησε το 50% (το υπόλοιπο 50 % ανήκει στον αδελφό του) ενός σημαντικού, σε αρχιτεκτονική δομή, ακινήτου-πατρικού-διατηρητέου, στην οδό Εθνομαρτύρων και Φωτάκου.

Το θέμα, αναδείχθηκε, με κάθε επισημότητα, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου και υπήρξαν οι σχετικές ανακοινώσεις και ευχαριστίες.

Ο δήμος της Τρίπολης, θα πρέπει να έρθει σε οικονομική συμφωνία με τον αδελφό του δωρητή, για το υπόλοιπο 50 % και κατόπιν, θα πρέπει να μεριμνήσει για την διάσωση/αναπαλαίωση (μέσω προγραμμάτων), ώστε αυτό, να ενταχθεί στις πολιτιστικές κτιριακές υποδομές της πόλης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, του Δήμου της Τρίπολης:

«Ομόφωνα το ΔΣ του Δήμου Τρίπολης αποφάσισε την αποδοχή της δωρεάς στο Δήμο Τρίπολης της παραπάνω ιδιοκτησίας, ήτοι: το 50% αδιαιρέτως οικοπέδου επιφάνειας 431,80 τ.μ., στη συμβολή των οδών Εθνομαρτύρων 27 και Φωτάκου (Ο.Τ. 195) της Δ.Κ. Τρίπολης, μετά του επ’ αυτού κτιρίου, αποτελούμενο από ισόγειο συνολικής επιφάνειας 178,30 τ.μ., που περιλαμβάνει τρία (3) καταστήματα και μία (1) αποθήκη, και οικία α’ ορόφου επιφάνειας 146,66 τ.μ., λαμβάνοντας υπόψη ότι το ανωτέρω κτίριο δυνάμει του υπ’ αριθ. 630/Β/30-08-1988 ΦΕΚ έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1469/50, και αποδεχόμενη τη βασική προϋπόθεση, της δωρεάς του κ. Καπλάνη Χρήστου, ο Δήμος Τρίπολης να μην προβεί ποτέ στην πώληση, σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, των δωρούμενων δικαιωμάτων της ως άνω ιδιοκτησίας.

πηγή είδησης: Δήμος Τρίπολης
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος