Διερεύνηση για δημιουργία Μεσογειακού συνεδριακού κέντρου στην Αρκαδία

Τη διερεύνηση για τη δημιουργία Μεσογειακού Συνεδριακού Κέντρου στην Αρκαδία, ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Τουρισμός στην Αρκαδία», στη 85η ΔΕΘ.

Μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φορείς του τουρισμού, δημοσιογράφοι του οικονομικού, γαστρονομικού και τουριστικού ρεπορτάζ και ταξιδιωτικοί πράκτορες, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Με στόχο την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών όλων των μορφών τουρισμού της Αρκαδίας, στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν το τουριστικό video «This is Arcadia», τα τουριστικά οικονομικά μεγέθη του νομού, καθώς και η νέα δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας».

Ο κ. Τρουπής, στη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, έχει θέσει ως στόχο τη διερεύνηση του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας.

«Η Αρκαδία είναι μια καλλονή. Όσο διάστημα είσαι μαζί της δε θέλεις να φύγεις και όταν φεύγεις θέλεις να ξαναπάς», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τρουπής, τονίζοντας: «Η Αρκαδία επιβάλλεται. Γι’ αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να τους φιλοξενήσει για 3 μέρες για να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές μας».

Με γνώμονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο και αποτελεί βασικό πάγιο αίτημα του, η δημιουργία του Μεσογειακού συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου στην Αρκαδία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανακοίνωσαν πως το αίτημα του Επιμελητηρίου διερευνάται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό θα προκύψει από τη συνεργασία της ΔΕΘ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με τη σύνταξη μελέτης, από κοινού, ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση της σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του συνεδριακού κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Σαμπράκος, παρουσίασε αναλυτικά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Επιμελητηρίου, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Αρκαδίας, καθώς και τη νέα δράση του Επιμελητηρίου «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας». Πρόκειται για ένα Destination Management Organization, με αντικείμενο τη διαχείριση και προώθηση ενός τουριστικού προορισμού, την παροχή πληροφοριών και τη συνολική υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος