Ψεκασμούς για το δάκο στην Κυνουρία ζητάει το ΚΙΝΑΛ

Ο τομέας αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (Νομαρχιακή και Δημοτική Οργάνωση Βόρειας Κυνουρίας), με ανακοίνωσή του, τοποθετείται για το θέμα του δάκου της ελιάς, στην περιοχή του δήμου της Βόρειας Κυνουρίας και ζητάει απ’ την Περιφέρεια, άμεση παρέμβαση και εξασφάλιση ικανών κονδυλίων.

Κατά το Κίνημα Αλλαγής, υπάρχει πλημμελής σχεδιασμός, επιλεκτικοί ψεκασμοί και ζήτημα με τα διαθέσιμα κονδύλια.

Το Κίνημα Αλλαγής, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως κινητοποιηθούν άμεσα, για να μην υπάρξει οικονομική ζημιά στους παραγωγούς.

Το σχετικό κείμενο της ανακοίνωσης-γνωστοποίησης, έχει ως εξής:

“Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται στο έλεος του δάκου στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας. O πλημμελής σχεδιασμός και η εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων δεν υπήρξε.

Έτσι φτάνουμε σήμερα τέλη Ιουλίου και το πρόβλημα να έχει οξυνθεί εξαιτίας και των ευνοϊκών συνθηκών που ενισχύουν την παρουσία του εντόμου με αποτέλεσμα την προσβολή των καρπών.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Καθώς σε απόσταση ορισμένων χιλιομέτρων σε γειτονικό δήμο να πραγματοποιούνται επιλεκτικοί ψεκασμοί χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια για να αποφύγουμε άλλη μια καταστροφική χρονιά σε βάρος των παραγωγών.

Δυστυχώς οι αστοχίες και τα προβλήματα του 2017 στην ίδια περιοχή επαναλαμβάνονται στον ίδιο βαθμό.

Ως Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών έτσι ώστε να μηδενιστούν οι πιθανότητες οικονομικής ζημιάς στην τσέπη του παραγωγού”.

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος