Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση “Πελοπόννησος Expo” παρουσία της υφυπουργού Ανάπτυξης

Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, θα κόψει την κορδέλα στην τελετή εγκαινίων της μεγάλης, περιφερειακής έκθεσης ”Πελοπόννησος Expo” της Τρίπολης, την οποία διοργανώνουν τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Στην τελετή των εγκαινίων, την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, στις 7 το απόγευμα, θα παρευρεθούν και γενικοί γραμματείς υπουργείων που εμπλέκονται με τη διοργάνωση.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής, 14 Απριλίου 2024, με την τελετή λήξης και τις σχετικές βραβεύσεις και απονομές.

Παράλληλα, θα γίνουν διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις και θα λάβουν χώρα ειδικά αφιερώματα.

Συμμετέχουν στην έκθεση πάνω από 200 εκθέτες.

Περίπτερο με άρωμα ιστορίας

Ένα από τα σημαντικά τεκμήρια, που μεταφέρει πάνω του μία ολόκληρη ιστορία, έχει στην κατοχή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας εδώ και μήνες και το παρουσιάζει στο κοινό. Πρόκειται για την χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Θα εκτεθεί σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην έκθεση.

Ο χαρακτήρας της έκθεσης σχετίζεται με την προβολή της παραγωγικότητας, με την εμπορική ανάπτυξη, με την προσέλκυση αγοραστών και τουριστών, με τον εσωτερικό και επαγγελματικό τουρισμό, με την ανάδειξη των οφελών συνεργασίας με Πελοποννησιακές επιχειρήσεις.

Θα γίνουν εκδηλώσεις που θα είναι αφιερωμένες στον τουρισμό, στα καινοτόμα προιόντα και υπηρεσίες, στον αγροδιατροφικό τομέα.

Οι τομείς της έκθεσης αναφέρονται στα τρόφιμα, τα βιολογικά προϊόντα, τα ποτά, την τεχνολογία των τροφίμων και των ποτών, τη δόμηση, την κατοικία, την ενέργεια, την τεχνολογία περιβάλλοντος, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, τον αγροτικό τομέα, την καινοτομία, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κ.α.

Η έκθεση φιλοξενείται στο κτίριο ΓΕΑ Α.Ε στην είσοδο της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Είναι ένας χώρος 8.000 τ.μ. με εύκολη πρόσβαση, έκταση 60 στρέμματα για στάθμευση, κατάλληλος για την διεξαγωγή της έκθεσης.

Την οργάνωση έχει αναλάβει η ProExpo.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου της Τρίπολης.

Στην έκθεση, περίπτερα διαθέτουν και αρκετοί δημόσιοι φορείς της περιοχής.

Η έκθεση θα λειτουργεί, καθημερινά, από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος