Τρίπολη: Βεργέτης: «Πάντα έχει ευθύνη ο προπονητής»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πλατανιά ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου εμφανώς προβληματισμένος και απογοητευμένος από τη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο παιχνίδι. Ο 39χρονος τεχνικός τόνισε πως ο προπονητής πάντα έχει ευθύνη για τις επιλογές των παικτών της ενδεκάδας, ενώ είπε πως πρέπει να γίνει αυτοκριτική στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα, με την η διακοπή του πρωταθλήματος να είναι ευκαιρία να δουλέψει ο Αστέρας για να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέρτης στη συνέντευξη τύπου:

«Σήμερα κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε τον αντίπαλο και η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ άσχημη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε ταχύτητα, κυνηγήσαμε λίγο παραπάνω, χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα καλύτεροι, είχαμε κάποιες φάσεις για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ανεξαρτήτως από το όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα υπάρχει προβληματισμός και στεναχώρια από την εμφάνιση της ομάδας. Υπάρχει διακοπή τις επόμενες ημέρες και θα πρέπει να δουλέψουμε, να κάνομε όλοι την αυτοκριτική μας προπονητές και παίχτες γιατί δεν είναι αυτή η εικόνα του Αστέρα που παρουσιάζει μπροστά στο φίλαθλο κοινό της».

Ερώτηση: Υπήρχε οδηγία για παιχνίδι από τα άκρα;

«Στα άκρα σε εξωθεί το παιχνίδι όταν είναι καλά οργανωμένο ο αντίπαλος ο οποίος και είχε αυξημένο αριθμό παιχτών στο άξονα του και αναγκαστικά μας έβγαζε στα άκρα. Προσπαθήσαμε να βγούμε από κει αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ότι έχει να κάνει με τον χειρισμό και την κατοχή της μπάλας. Ήμασταν προβλέψιμοι, ήμασταν αργοί στις αντιδράσεις μας και αργοί στο πρέσινγκ».

Ερώτηση: Έχει ευθύνη ο προπονητής για τις επιλογές της ενδεκάδας;

«Ευθύνη πάντα υπάρχει στον προπονητή σε μία τέτοια εμφάνιση αλλά οι λύσεις που είχαμε στην διάθεσή μας ήταν αυτές οι διαθέσιμες είναι παίχτες ενδεκαδάτοι αυτοί που παίξανε όλοι και περιμέναμε μια καλύτερη εικόνα αν μη τι άλλο».

Ερώτηση: Υπάρχει πίεση και άγχος;

«Εκλαμβάνω μια πίεση από την πλευρά των παικτών η οποία είναι ανεξήγητη με την έννοια ότι δεν ασκείται καμία πίεση από πουθενά αλλού όπως την διοίκηση και τον κόσμο. Ο κόσμος έρχεται και απλά περιμένει να παρακολουθήσει ένα καλύτερο θέαμα όταν αυτό δεν το βλέπει όπως σήμερα η εικόνα είναι να αποδοκιμάζει. Δεν υπάρχει πίεση όχι εκλαμβάνω ότι την έχουν οι παίχτες αλλά μπορώ να κατανοήσω την αιτία».

Ερώτηση: Τι πρέπει να αλλάξει στην συνέχεια;

«Αυτό που πρέπει γίνει είναι να κοιτάξουμε τα θέματα μας τι δεν λειτουργεί σωστά και να το βελτιώσουμε μέσα από την προπόνηση. Η δουλειά διορθώνει και βελτιώνει. Να κάτσουμε να δουλέψουμε κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι ατομικά και σαν ομάδα και να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Βασίλης Κούβαλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος