Τρίπολη: ” Ότι κάναμε με τον Σαμαρά θα κάνουμε και τώρα” δήλωσε ο Βορίδης

’Ποτέ ξανά Αριστερά. Τελείωσε το διάλειμμα με δική τους ευθύνη. Τη διαγραφή στην Αριστερή παρένθεση θα την βάλει ο ίδιος ο λαός’’, αυτό δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής απ’ την Τρίπολη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της Ν.Δ.

Και συνέχισε: ‘’Είπαν ψέματα σε υποσχέσεις. Αντί να καταργήσουν το μνημόνιο με ένα άρθρο σ΄ ένα νόμο, έφεραν ένα νέο μνημόνιο σ’ ένα άρθρο και σ’ ένα νόμο και έχουν σήμερα το θράσος να διεκδικούν και την ψήφο του κόσμου. Αυτοί που βύθισαν τη χώρα σε ύφεση 5%, ενώ εμείς παραδώσαμε ανάπτυξη 0,5 % αν και είχαμε κληρονομήσει ύφεση 20%. Ο πρώην Υπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά , λέγοντας χαρακτηριστικά:
‘’ Ότι κάναμε με τον Σαμαρά, έτσι και τώρα θα πράξουμε εάν είμαστε πρώτη δύναμη. Το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε’’. Χαρακτήρισε ‘’οργανωμένο σχέδιο’’ την αρκετών ημερών διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι συνειδητά η συγκυβέρνηση οδήγησε την οικονομία στον στραγγαλισμό, για να υπάρξει πλήγμα στις τράπεζες, ώστε αυτές να κρατικοποιηθούν και να υπάρξει έτσι, κομματικός χρηματοδοτικός έλεγχος των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ, κατά συνέπεια και επιβολή αριστερού καθεστώτος. ‘’ Το σχέδιο χάλασε, γιατί ενήργησαν κάποιοι και προ σοβαρών εθνικών κινδύνων, ο κ. Τσίπρας δείλιασε και έκανε πίσω. Ο λογαριασμός των Τσίπρα-Καμένου, ωστόσο, ανέβηκε στα 45 δις. ευρώ (25 δις. για ανακεφαλαιοποίηση, 10 δις. για την ύφεση, 12 δις. τα μέτρα του μνημονίου και 5 δις. για το δημοσιονομικό έλλειμα), που καλούμαστε όλοι εμείς να πληρώσουμε’’, τόνισε με έμφαση ο κ. Μάκης Βορίδης. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Βορίδης θέλησε να υπενθυμίσει και τις ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ . Είπε χαρακτηριστικά: ‘’ Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τον κρατισμό και τους πολλούς φόρους , μισεί την ιδιωτική εκπαίδευση, αρνείται τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε αντίθεση με εμάς που είμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την ευελιξία σε αγορά προιόντων, υπηρεσιών και εργασίας’’.
Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, μίλησαν και οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στην Αρκαδία (Βλάσης, Λυκουρέντζος, Τατούλη, Κούλης, Δημόπουλος ).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος