Ζάκυνθος-Σπ.Γαλιατσάτος: «Όχι στην επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα»

Τη μη επιβολή τέλους ανά διανυκτέρευση στα τουριστικά καταλύματα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Σπυρίδωνα Γαλιατσάτου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Στο σχετικό ψήφισμα, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με αδιάψευστες δημοσιεύσεις, η Κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει και νέα βάρη στα ξενοδοχεία (και κατ’ επέκταση σε όλα τα καταλύματα) και συγκεκριμένα ένα ευρώ ανά αστέρι, ανά διανυκτέρευση. «Αυτό αν τελικά επιβληθεί, έρχεται να προστεθεί μέσα σε μία μακροσκελή λίστα επιβολής τελών, φόρων (διπλασιασμός ΦΠΑ) και λοιπών επιβαρύνσεων, τα οποία θα επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα, όχι μόνο στην ανταγωνιστικότητα των καταλυμάτων, τα οποία δρουν σε διεθνές επίπεδο, αλλά πρωτίστως στην ίδια την οριακή τους επιβίωση», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο κ.Γαλιατσάτος.
«Η δικαιολογία της μετακύλισης του συγκεκριμένου κόστους στην πελατεία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή. Και τούτο διότι η συντριπτική πλειονότητα των καταλυμάτων είναι συμβεβλημένη με πακέτα τουριστικών γραφείων και tour operators, αλλά και όπου αυτό δεν υπάρχει, συνεπάγεται την επιλογή άλλου προορισμού από τους πελάτες», τόνισε ο ίδιος.
«Το προσδοκώμενο από την Κυβέρνηση εισπρακτικό αποτέλεσμα από την επιβολή αυτού του τέλους υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα βαρύνουν μόνο τα νόμιμα λειτουργούντα καταλύματα, ενώ ταυτόχρονα η απώλεια εσόδων του Κράτους από τις ανεξέλεγκτες μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών, οι οποίες πλέον έχουν λάβει την μορφή της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπερβαίνει βάσει μελετών τα 270 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.
Τέλος, ανέφερε ότι έχουμε να κάνουμε με μία ευθεία αντισυνταγματική παραβίαση, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει νόμος του Κράτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος