Το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο παραδοσιακής πάλης στην πόλη των Σερρών

To 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο παραδοσιακής πάλης θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών.

Στο πανευρωπαϊκό συνέδριο, που είναι συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) με τον Παλαιστικό Σύλλογο «Ο Διογένης» και  το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+, με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή πάλη ως μέσω για την επίτευξη του, θα μιλήσουν σύνεδροι από την Γαλλία, την Σερβία και την Ρουμανία.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «ο συνδυασμός της παραδοσιακής πάλης με τον τουρισμό, αλλά και παρουσίαση προγράμματος πανηγυριού παραδοσιακής πάλης και παραδοσιακών παιχνιδιών. Επίδειξη παραδοσιακής πάλης με αθλητές με λάδι και κιουσπέτια και θέμα «η παραδοσιακή πάλη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας» θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 στο θερινό δημοτικό θέατρο των Σερρών.

Το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο παραδοσιακής πάλης στην πόλη των Σερρών

Η διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου παραδοσιακής πάλης είχε οριστικοποιηθεί στο συνέδριο που είχε γίνει τον Ιούνιο στην πόλη Σάμπατς της Σερβίας, όπου είχαν πάρει μέρος οι δύο Σερραίοι προπονητές της πάλης, Χαράλαμπος Ελισιάδης και Χρήστος Γάτσιος. Οι διοργανωτές επέλεξαν το Νομό Σερρών για την πραγματοποίηση του συνεδρίου λόγω της παράδοσης που έχει ο Νομός στην παραδοσιακή πάλη.

Το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο παραδοσιακής πάλης στην πόλη των Σερρών

Τις δύο ημέρες του Ευρωπαϊκού συνεδρίου θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του Covid 19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος