Σήκωσαν το κύπελλο τα παιδιά του Ορφέα Νέου Σκοπού

Την πρώτη θέση στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η ακαδημία του Παναθηναϊκού κατέκτησε η ομάδα του Ορφέα Νέου Σκοπού.

Οι… πιτσιρικάδες του Γιώργου Καράγκουτη έπαιξαν ωραίο μπάσκετ και σήκωσαν το κύπελλο σε ένα από τα πιο δημοφιλή και δυνατά τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει κάθε χρόνο η  PAO BC ACADEMY με την υποστήριξη της BP και σε συνεργασία με το SPORTCAMP στις εγκαταστάσεις του  στο Λουτράκι.

Σήκωσαν το κύπελλο τα παιδιά του Ορφέα Νέου Σκοπού
250 αθλητές από 20 συλλόγους αγωνίστηκαν στο τουρνουά

Στο τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου συμμετείχαν 250 αθλητές από 20 συλλόγους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, γεννημένοι τα έτη 2003, 2004 και 2005  οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να μάθουν τι θα πει «ομάδα» και να αρχίσουν να μπαίνουν στο πλαίσιο της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας.

Σήκωσαν το κύπελλο τα παιδιά του Ορφέα Νέου Σκοπού
Την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Γιάννη Μπουρούση είχαν οι αθλητές της ακαδημίας του Ορφέα Νέου Σκοπού

Την πρώτη μέρα του τουρνουά ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο προσκεκλημένος των διοργανωτών με τον άσσο του Παναθηναϊκού να μιλά στα παιδιά και να φωτογραφίζεται μαζί τους. Στα παιδιά μίλησε και ο διευθυντής της PAO B.C. Academy Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Σήκωσαν το κύπελλο τα παιδιά του Ορφέα Νέου Σκοπού
Ο ίδιος το λέει αλλά και το δείχνει. Παραμένει παιδί ο Γιώργος Καράγκουτης που πανηγυρίζει με τους παίκτες του

Το ότι τα παιδιά των ακαδημιών του Ορφέα Νέου Σκοπού συμμετείχαν σε ένα τόσο ενδιαφέρον τουρνουά είναι κάτι πολύ σημαντικό για το σύλλογο και βέβαια το πιστώνεται ο προπονητής Γιώργος Καράγκουτης, που το όνομα του εμπνέει  σεβασμό στους ανθρώπους των μεγάλων συλλόγων του μπάσκετ της χώρας μας και φυσικά του Παναθηναϊκού αλλά και στη διοίκηση του Ορφέα Νέου Σκοπού που καταφέρνει σε δύσκολες εποχές να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο αύριο του συλλόγου και του Σερραϊκού μπάσκετ.

Σήκωσαν το κύπελλο τα παιδιά του Ορφέα Νέου ΣκοπούΤο κύπελλο στον ΟΡΦΕΑ

Οι λιλιπούτιοι αθλητές του Γιώργου Καράγκουτη κατάφεραν να κατακτήσουν το κύπελλο στην κατηγορία του 2005. Ο Ορφέας Νέου Σκοπού έφτασε αήττητος στον τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας σε ένα συγκλονιστικό αγώνα  την Ακαδημίας «Δ.Ε.ΚΑ.» του Ν. Χατζηβρέττα. Με 45-43. Η «Δ.Ε.ΚΑ.» ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 3ο δεκάλεπτο με την διαφορά να φτάνει μέχρι τους 8 πόντους. Από την 4η περίοδο όμως ο Ορφέας Νέου Σκοπού ξεκίνησε την αντεπίθεση του, το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το τέλος, με τους παίκτες του Γιώργου  Καράγκουτη να είναι πιο ψύχραιμοι αποδεικνύοντας ότι «με όποιον δάσκαλο καθίσεις..τέτοια γράμματα θα μάθεις»  και να παίρνουν τελικά τη νίκη μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από όλη την αποστολή .

Σήκωσαν το κύπελλο τα παιδιά του Ορφέα Νέου Σκοπού
Και ο MVP του τουρνουά, Αχτσής, παίκτης του Ορφέα

MVP του τουρνουά αναδείχτηκε ο Αχτσής δίνοντας έναν ακόμα τίτλο στον Ορφέα.

 Δεκάλεπτα: 14-6, 24-19 ημ., 30-26, 43-45

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος