ertnews.gr

Από τις… εξοχές τίμησαν οι Σερραίοι την Πρωτομαγιά

Μαζικότερη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
02/05 09:18
Από τις… εξοχές τίμησαν οι Σερραίοι την Πρωτομαγιά

Από τις παραλίες και τις εξοχές τίμησαν οι Σερραίοι την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς. Για μία ακόμη χρονιά μικρή ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που αν και πραγματοποιήθηκαν νωρίς ώστε να υπάρχει χρόνος ικανός στην συνέχεια για την αξιοποίηση της αργίας ακόμη και με κοντινές εκδρομές, εντούτοις ούτε αυτό κατάφερε ν’ αποτελέσει κίνητρο συμμετοχής. Οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, γύρισαν την πλάτη στο αγωνιστικό κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και … ισχνή ήταν η συμμετοχή στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ. Λίγοι και … “καλοί” πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη το άγαλμα του ήρωα Εμμ.Παππά για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.Από τις… εξοχές τίμησαν οι Σερραίοι την Πρωτομαγιά

  • Με δικό τους πανό στο τέλος της πορείας συμμετείχαν και τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για μια ταξική Πρωτομαγιά» .Νωρίτερα πραγματοποίησαν ανεξάρτητη απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Κρονίου και δεν συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων.
  • Μαζικότερη σε συμμετοχή, με παλμό ,συνθήματα, πανό και σημαντικό αριθμό νέων ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Σερρών στην πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησε συναυλία με τραγούδια για την εργατική Πρωτομαγιά, ομιλία και πορεία σε κεντρικούς δρόμους.Μάλιστα σε τρία επιλεγμένα σημεία της διαδρομής μέλη του ΠΑΜΕ έκαψαν τις σημαίες της Ε.Ε. , του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών, του Σύλλογου Κινητικά Αναπήρων Ν.Σερρών , του Συλλόγου Γυναικών μέλος της ΟΓΕ και της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version