Πανσερραϊκός: «Λιοντάρι» και πάλι ο Δημήτρης Ανάκογλου

Την κόκκινη φανέλα με το «λιοντάρι» στο στήθος θα ξαναφορέσει μετά από εννέα χρόνια ο Δημήτρης Ανάκογλου.

Ο 29χρονος μέσος επιστρέφει στο «σπίτι» του και με τις παραστάσεις που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια αναμένεται να ενισχύσει τον Πανσερραϊκό στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Πανσερραϊκός: «Λιοντάρι» και πάλι ο Δημήτρης ΑνάκογλουΟ Δημήτρης Ανάκογλου γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1991 στην Αθήνα. Σε ηλικία πέντε ετών μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στις Σέρρες και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Πανσερραϊκό. Ο Ανάκογλου ξεκίνησε να ξετυλίγει το ταλέντο του από την ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού και το 2008 ο Γιάννης Παπακώστας εισηγήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα των «λιονταριών». Το ντεμπούτο του με τα «κόκκινα» το έκανε στις 4 Φεβρουαρίου 2009 στον εντός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (0-0) με προπονητή τον Βέλγο Ούγκο Μπρος ενώ εκείνη τη χρονιά  αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ πετυχαίνοντας ένα γκολ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Σερραίος ποδοσφαιριστής έμεινε τεσσεράμισι χρόνια στον Πανσερραϊκό έχοντας  101 συμμετοχές και 5 γκολ.

Παράλληλα, αγωνίστηκε με τις ελληνικές εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων, όπου σε δεκατρείς αγώνες πέτυχε πέντε γκολ.

Πανσερραϊκός: «Λιοντάρι» και πάλι ο Δημήτρης ΑνάκογλουΤον Ιανουάριο του 2013 κι ενώ ο Ανάκογλου ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό και επισκέφτηκε τα γραφεία των «πρασίνων», έπειτα από επιμονή της ΑΕΚ, κατέληξε να βάζει την υπογραφή του στο διάρκειας 3,5 ετών συμβόλαιο με την Ένωση στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ούτως ώστε να προλάβουν οι δύο πλευρές την προβλεπόμενη προθεσμία. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η τηλεφωνική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον προσωπικό του φίλο, πρόεδρο του Πανσερραϊκού Πέτρο Θεοδωρίδη. Ο Ανάκογλου έμεινε στην ΑΕΚ τρεισήμισι χρόνια με 71 συμμετοχές σε Α, Β και Γ εθνική και 14 γκολ.

Πανσερραϊκός: «Λιοντάρι» και πάλι ο Δημήτρης ΑνάκογλουΤον Ιανουάριο του 2016 πήγε στη Βέροια (Σούπερ Λιγκ) και καλοκαίρι του 2016 στον Άρη όπου έμεινε τρία χρόνια έχοντας όμως λόγω τραυματισμού μόνο 17 συμμετοχές. Την περίοδο 2019-20 πήγε στην Λαμία και στην Παναχαϊκή ενώ την περσινή περίοδο στην Πάτρα είχε 24 συμμετοχές κι ένα γκολ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Ανάκογλου έχει 39 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ (3 γκολ), 141 στη Β εθνική (11 γκολ) και 25 συμμετοχές στη Γ (με 9 γκολ). Σύνολο 233 παιχνίδια και 24 γκολ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος