Σέρρες: Ξεκινούν εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου Αγ. Ιωάννη

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας, ξεκινά σειρά επεμβάσεωνκαθαρισμού κοίτης και αποκατάστασης αναχωμάτων του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη, από το ύψος της συμβολής του με τον αγωγό TAP έως την εκβολή του στην τάφρο Μπέλιτσα.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους.

Σέρρες: Ξεκινούν εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου Αγ. Ιωάννη

Σύμφωνα με την σύμβαση, οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στον καθαρισμό υδατορεμάτων από βλάστηση, μπάζα, απορρίμματα και στην αποκατάσταση της υδραυλικής διατομής τους, για την αποφυγή πρόκλησης  πλημμυρικών φαινομένων.

Επίσης θα γίνει άρση προσχώσεων ανάντη και κατάντη των οδικών γεφυρών,  συντήρηση και αποκατάσταση αναχωμάτων του χειμάρρου, που παρουσιάζουν διαβρώσεις, υποχωρήσεις και απώλειες του υλικού τους, είτε από χρόνια φθορά, είτε από ιδιωτικές επεμβάσεις.

Τέλος, θα γίνει αντικατάσταση – συντήρηση κατεστραμμένων συρματοκιβωτίων και τεχνικών από οπλισμένο σκυρόδεμα για την προστασία των βάθρων των γεφυρών. Στα τμήματα πρανών αναχωμάτων και κοίτης, όπου υπήρχαν συρματοκιβώτια, χαλινοί που έχουν υποστεί ζημίες, θα συντηρηθούν και θα συμπληρωθούν ή θα αντικατασταθούν με κατασκευή συρματοκιβωτίων από εξειδικευμένα συνεργεία.      

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος