Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.

Νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού με την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλογών.

Μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο που τον ανεβάζει επίπεδο και τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.  Με πρωτοβουλία του πρόεδρου του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Τάσου Παναγιώτου προωθήθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια και διεκπεραιώθηκε στις 29 Ιανουαρίου στη γενική συνέλευση των Βρυξελλών με την σημαντική ένταξη των «λιονταριών» στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Το επίτευγμα αυτό, είναι πρωτοπόρο για τα 55 χρόνια ιστορίας του Πανσερραϊκού, καθώς για πρώτη φορά ο σύλλογος ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα δείχνοντας το Ευρωπαϊκό όραμα του για τα επόμενα χρόνια.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Επίσημα μέλος της EMCA (European Multisport Club Association)»

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, ανήκει επίσημα από τις 29 Ιανουαρίου, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλογών. Ο φορέας αυτός (EMCA) ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί αθλητικό οργανισμό, που αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα των πολυαθλητικών συλλόγων στην Ευρώπη. Στις 29 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στις Βρυξέλλες, όπου στεγάζεται η επιχειρησιακή της έδρα, ανακηρύσσοντας τον πολυαθλητικό σύλλογο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού ομότιμο μέλος της, παμψηφεί από το προεδρείο και τα υπόλοιπα μέλη.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Συνολικά η EMCA, αριθμεί 27 μέλη από όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Με κορυφαία κλαμπ της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Πορτογαλίας, της Γερμανίας, των Βαλκανίων, της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, να μετέχουν μαζί με τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό, σε ένα Ευρωπαϊκό αθλητικό σύστημα, που κατανοεί σε βάθος, λόγω της ευρείας συμμετοχής αθλητών σε διαφορετικά σπορ, τις ανάγκες και τις επιπτώσεις του αθλητισμού, σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα που μας περιβάλλει.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με την συμμετοχή εκπροσώπων περισσότερων από είκοσι ευρωπαϊκών συλλόγων όπως η Μπάγερν, η Φέγενορντ, η Λάτσιο κ.α ενώ από την Ελλάδα ήταν ο Ολυμπιακός (που συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά με τη γενική γραμματέα του συλλόγου Χριστίνα Τσιλιγκίρη) και τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Η Συνέλευση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Ένωσης, Vanina Milanova και του Γενικού Γραμματέα, Federico Eichberg, όπου παρουσίασαν τους εκπροσώπους κάθε συλλόγου και καλωσόρισαν τα νέα μέλη της Ένωσης. ‘Έπειτα ο διευθυντής επικοινωνίας Stefano Orengo, διάβασε τις επιστολές των μελών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και ζήτησε από τους εκπροσώπους των υποψήφιων νέων μελών (Κιέβο Βερόνα και Πανσερραϊκό) να παρουσιάσουν σύντομα τον σύλλογο τους. Κατόπιν, το προεδρείο ζήτησε να ψηφίσουν για την ένταξη τους και αυτό συνέβη παμψηφεί για τον ιστορικό σύλλογο των «λιονταριών»!

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Στη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών συλλόγων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Γκουντούλας, -όχι με την δημοσιογραφική του ιδιότητα όμως αλλά την ακαδημαϊκή-, ως Master διπλωματούχος, στον τομέα της διαχείρισης και οργάνωσης αθλητικών οργανισμών.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Αμέσως μετά τη διαδικασία ένταξης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού η συζήτηση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των δράσεων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του 2019 και των εγκριθέντων προγραμμάτων για το 2020. Στο τελευταίο και πιο σημαντικό μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τις νέες προτάσεις και ευκαιρίες του Erasmus+ που πρόκειται να κατατεθούν τον Απρίλιο και θα υλοποιηθούν το 2021.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλογών, μέσα από τα ιδεώδη της ομοσπονδίας, είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του αθλητισμού, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής. Σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, τα αθλητικά σωματεία-μέλη, διοργανώνουν παράλληλες ενημερωτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις για την προώθηση αθλημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, της μισαλλοδοξίας και της βίας, στην πρόσβαση του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρίες, στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών και στην ισότητα των φύλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος