Επίτιμη Δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (video)

Επίτιμη Δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στο Αρχαιολογικό Μουσείο, «Μπεζεστένι», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Σερρών και της απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός των Αγίων Θεοδώρων και το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Επίτιμη Δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (video)Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται τις Σέρρες για να παραστεί αύριο, Τρίτη, στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης (29 Ιουνίου 1913).

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στο Δημαρχιακό μέγαρο στις 18:00 όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Επίτιμη Δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (video)Κατά την ολιγόωρη συνάντηση τους ο κ. Χρυσάφης έκανε δώρο στην Πρόεδρο Δημοκρατίας ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα των Σερρών, και αναμνηστικά δώρα που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στο Επισκοπείο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο.

Η κ. Σακελλαροπούλου μετέβει πεζή, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Σερρών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών «Μπεζεστένι» όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξή της σε Επίτιμη δημότη Σερρών.

Επίτιμη Δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (video)Η πρόεδρος επισκέφθηκε τη Σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ και το οινοποιείο κτήμα Νεράντζη, ενώ ο Δήμος παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της στην Ακρόπολη των Σερρών, όπου της δώρισε έναν πίνακα του Σερραίου ζωγράφου Χριστόφορου Μελλίδη που απεικονίζει τον Πύργο του Ορέστη. Το μενού αποτελείται από φαγητά από παραδοσιακά προϊόντα των Σερρών όπως βουβαλίσιο τυρί και γάλα, λουκάνικα τζουμαγιάς, σπαράγγια Νεοχωρίου, ρύζι Σερρών κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος